Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички 24

...
Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички 24
Коментари Харесай

Близо 150 машини чистят снега по улиците в София

Извършват се обработки със смеси против замръзване във всички 24 региони на Столичната община (СО) предпочитано по улици и булеварди, по които се движи градският превоз, оповестиха от пресцентъра на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Започнали са частични обработки и по някои съществени улици в регионите, както и вътрешноквартални улици според от снеговалежа. На терен в деен режим са 147 снегопочистващи машини.

В Природен парк Витоша са опесъчени сектори от двата пътя - кв. „ Бояна “ – околност Златни мостове, и кв. „ Драгалевци “ – хижа „ Алеко “. Ще се позволяват единствено коли, с вериги. В интервала от 11:00 до 14:00 ч. не се позволява придвижването на транспортни средства по планинските пътища.

Към момента градският превоз се движи при зимни услови по нормалните си направления и извършва всички свои линии. 

Екипите на Столичния инспекторат наблюдават ситуацията и управляват активността на почистващите компании. Извършва се и разчистване на прилежащите пространства към спирките на градския превоз, подходи към подлези и метростанции. 

Обходи на терен правят екипите на дирекцията „ Аварийна помощ и предварителна защита “. 

" Фирмите са в подготвеност, като в Столичния инспекторат има екипи, които ревизират ситуацията на момента. Всичко се следи и се следи, тъй че, в случай че има позволени нарушавания и непочистени сектори, компаниите ще бъдат глобени ", сподели на брифинг пред публицисти шефът на Столичния инспекторат Николай Неделков.

" Заради снеговалежа сега се почистват тротоари, почистени са и спирките на градския превоз. В момента задължението за разчистване до 7:30 ч. не важи, тъй като, според договорите при натоварен снеговалеж през целия ден спирките се почистват от време на време ", посочи Неделков.

Ако след прекъсване на снеговалежа има открити непочистени спирки, глобата за всяка спирка е 2000 лв.,  сподели шефът на Столичния инспекторат.

От Столичната община припомнят на водачите да карат единствено с коли, готови за придвижване при зимни условия, да бъдат деликатни и да карат със съобразена скорост.

Националният институт по метеорология и хидрология издаде за събота (20 януари) предупреждение от втора степен - оранжев код, за 14 области от Западна и Централна България, и от първа степен - жълт код, за останалата част от страната, за усложнена зимна конюнктура, а от Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ покачиха готовността за реагиране по места поради предстоящите значителни превалявания и снегонавявания в страната. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР