Извършваме мащабни проверки за нерегламентирана туристическа дейност, безкомпромисни сме при

...
Извършваме мащабни проверки за нерегламентирана туристическа дейност, безкомпромисни сме при
Коментари Харесай

Ангелова провери 3 туроператора в Слънчев бряг по сигнал за нерегламентирана дейност

Извършваме огромни инспекции за нерегламентирана туристическа активност, безкомпромисни сме при нарушавания. Това съобщи министъра на туризма Николина Ангелова при инспекция на обекти в Слънчев бряг, предлагащи екскурзии.

Инспекциите бяха направени взаимно с специалисти на КЗП и Икономическа полиция по сигнали, че се прави нерегламентирана активност. За това бе сигнализирано на първата за този сезон открита приемна на министъра по Черноморието за жители и представители на бизнеса.

Установена е липса на наложителна застраховка за туроператорска активност, като това ще бъде докладвано неотложно на профилираната експертна комисия към министерството за вероятно изтриване на компанията.

Министърът посочи още, че е установена и смяна на събитията за активността, което също ще се ревизира и в случай че е осъществено нарушаване, то ще бъде добавено към първото.

Ангелова разясни още, че ще започват процедура по изтриване на туроператора, в случай че е бъде показана настояща годна застраховка.

Ако застраховката е възобновена, само че не е сложена на видно място , нито е показана в Министерството на туризма и отразена в системата, ще бъде наложена санкция и краткотрайно прекратяване на активността , изясни още министърът.

Във втория обект на крайбрежната алея се е открила липса на видно място на годна застраховка за активността , което е наложително условие по закон. Туристът би трябвало да бъде осведомен за услугите, които заплаща. Ако застраховка в действителност липса, ще бъде наложена глоба, разяснява министърът.

По думите на Ангелов в третия тестван обект документите са се оказали изрядни.

Във връзка с инспекциите тя увери, че те ще продължат и акцентира, че за година и половина поради сходни нарушавания сме заличили над 350 туроператора.

В момента контролните дирекции в Министерството на туризма, КЗП и Икономическа полиция инспектират дали изложените удостоверения на туристическите компании дават отговор на търговците, които ги употребяват, и дали екскурзоводите са регистрирани и са минали цялата процедура според Наредбата за професионална подготовка на екскурзоводите.

Министърът подчертава, че те са длъжни да имат персонално уверение, което е със характерни белези и не може да се дава на друго лице. Ако се откри неучтивост, сигурно активността им ще бъде прекратена, безапелационна е тя.

В отговор на въпрос за гласуваните промени на Закона за Черноморското крайбрежие министър Ангелкова разяснява, че частта на закона за административните наказания е стартирала за разискване преди 2 години с всички заинтригувани.

По думите ѝ задачата е да бъдат опазени дюните и да се преустановят всички нарушавания , като изключително за неохраняемите плажове, глобите да бъдат конкретизирани и да се постановат санкции.

Ангелова акцентира, че в никакъв случай не са били срещу къмпингуването и постоянно се е търсило необятен разговор, с цел да може този тип туризъм да се развива по разпоредбите.

Всички би трябвало да ги съблюдаваме, с цел да можем да опазваме природата , добави тя и увери, че ще се търси най-хубавото решение на казуса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР