Извършители на кражби са задържани след бързи действия на криминалисти

...
Извършители на кражби са задържани след бързи действия на криминалисти
Коментари Харесай

Закопчаха извършители на кражби в Елин Пелин, Пирдоп и Самоков

Извършители на обири са арестувани след бързи дейности на криминалисти в Елин Пелин, Пирдоп и Самоков. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Вчера шеф на магазин в Елин Пелин съобщил в полицията за откраднат чифт мъжки обувки от комерсиалния обект. Служители на районното ръководство в града подхванали незабавни издирвателни дейности, вследствие на които скоро разкрили и задържали причинителя на незаконното действие - 29-годишен престъпно проявен и осъждан мъж от видинското село Дреновец.

Отнетата стока е възобновена на притежателя, а по случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на районната прокуратура.

За период до 24 часа е арестуван и 36-годишен мъж от с. Чавдар, за който криминалисти от районно управление (на МВР) - Пирдоп открили, че е лишил 40 лв. от къщата на своя съселянка. Сумата е възобновена на пострадалата, а материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за използване наредбите на член 218Б от Наказателен кодекс. За броени часове е открит и върнат на притежателя и велосипед, откраднат от двора на мастен парцел в Самоков.

Веднага след приемането на сигнала за осъщественото незаконно посягане криминалистите от районно управление (на МВР) - Самоков издирили и задържали причинителя. Криминално проявеният самоковец, на 23 години, направил цялостни признания.

Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за използване наредбите на член 218Б от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР