Извършени са охранителни проверки на всички учебни заведения, детски градини

...
Извършени са охранителни проверки на всички учебни заведения, детски градини
Коментари Харесай

Временно спира системата за приемане на данни за майчински

" Извършени са охранителни инспекции на всички образователни заведения, детски градини и обекти, свързани с тяхната активност ", заяви основен контрольор Дарин Димитров от отдел " Охранителна полиция " към Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) на брифинг, обвързван с първия образователен ден.

" За всички пропуски са направени уведомителни писма, само че все още няма съществени нарушавания. Най-често срещаните пропуски са неработещо видеонаблюдение или нарушена целокупност на оградните уреди ", сподели Димитров. Той добави, че са извършени срещи с всички кметове и кметски наместници, както и с шефовете на учебните заведения и детските градини. 

Ще има и непрекъснати инспекции на питейните заведения за продажба на алкохол на деца и малолетни. 

Акцията " Децата потеглят на учебно заведение - да ги пазим на пътя " стартира при започване на септември и ще продължи до края на октомври. Тя включва възобновяване на пешеходните пътеки, светлинните сигнализации към образователните заведения и детските градини, както и беседи на пътни служители на реда с деца. Подобни срещи ще продължат и след края на октомври, изясни контрольор Мария Ботева от отдел " Пътна полиция " към ГДНП.

За утрешния ден е обезпечено полицейско наличие в цялата страна. Мария Ботева моли за съблюдаване на разпоредбите за придвижване. 

" От през днешния ден до 16 септември ще се състои профилирана акция " Пешеходци в сигурност ". Тя ще ревизира дали пешеходците пресичат вярно и лишават ли водачите на коли тяхното преимущество ", сподели Ботева.

" По случай първия образователен ден патрулиращите полицейски коли в региона на учебните заведения ще бъдат с пуснати светлини. Това е един от националните ни празници, макар че не е разгласен за подобен ", означи Мария Ботева. 

Тя цитира и данни, съгласно които от началото на годината до вчерашния ден при пътни произшествия са починали 21 деца, а предходната година са били 28 за същия интервал от време. От началото на септември има едно починало дете, а предходната година са били три.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР