Извънредното положение няма да бъде удължавано, за да може обществото

...
Извънредното положение няма да бъде удължавано, за да може обществото
Коментари Харесай

Каракачанов обясни защо населението на България е намаляло с 2 млн. за 30 г.

Извънредното състояние няма да бъде удължавано, с цел да може обществото да се приспособява в новата конюнктура. Но тук по-важният въпрос е какво ще вършим след COVID-19? Какво ще стане с страната, с стопанската система? Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия министърът на защитата и вицепремиер Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността.

,,Правителството е длъжно да мисли за новата обстановка, която настава, а Народното събрание да предприе нужната законодателна инициатива'', сподели още той.

,,Българската стопанска система ще търпи вреди най-малко още една година, изключително в областта на туризма. Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация предлагаме ограничения, с които да го подпомогнем, тъй като това са 12% от Брутният вътрешен продукт. Едно такова наше предложение е въвеждането на ваучери за отмора за всички хора, които са работили и са се осигурявали в последните 12 месеца'', изясни министър Каракачанов.

Каракачанов: Вижда се краят на изключителното състояние, може да се намерения за отваряне на заведенията за хранене

На въпрос за намаляването на Данък добавена стойност вицепремиерът отвърна, че не може страната да бъде единствено касиер и единствено да прибира, само че би трябвало и да оказва помощ в такива обстановки като днешната.

,,Държави като Гърция, Испания, Турция, Италия обмислят сходни неща. Там най-вероятно ще има промени в някои регламенти, въпреки и временно'', уточни той.

,,Такава позиция за прекрояване на мярката 60/40 не сме изразявали. Дали работи пълноценно или не, занапред ще видим'', съобщи Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността.

,,Причината през днешния ден България да е с под седем милиона население, а преди 30 години да беше съвсем девет милиона е в това, че не мислим по какъв начин да защитим българското произвеждане, не се организира съответна демографска политика, райони в България всеобщо се циганизират или обезлюдяват... всичко е оставено на самотек и ето го резултата – за 30 години сме с два милиона по-малко'', добави в умозаключение той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР