Извънредно положение бе обявено в южния руски град Воронеж. Tова

...
Извънредно положение бе обявено в южния руски град Воронеж. Tова
Коментари Харесай

След украинска атака с дронове: Властите във Воронеж обявиха извънредно положение

Извънредно състояние бе оповестено в южния съветски град Воронеж. Tова е станало след украинска офанзива с дронове тази нощ. Губернаторът на региона Александър Гусев съобщи, че при офанзивите е потърпевшо едно дете. Щети пък са били нанесени по няколко здания.

От своя страна Украйна съобщи, че е свалила съветски шпионски аероплан А-50 и команден аероплан Ил-22 в региона на Азовско море и прикани всички поданици на селата към североизточния фронт да се изтеглят.

По-рано президентът на страната Володимир Зеленски дойде в Швейцария, с цел да взе участие в Световния стопански конгрес в Давос. Той се срещна с швейцарски публични лица. По негова молба Швейцария се съгласи да бъде хазаин на международна среща на върха за мир, която има за цел да постави завършек на войната на Русия в Украйна.

 
Благодарен съм на президента и нейния екип за съглашението, съгласно което нашите екипи ще стартират подготовка за Глобалната среща на върха за мир.
Володимир Зеленски - президент на Украйна
Искаме среща на високо ниво на необятна основа, в която да вземат участие допустимо най-вече страни, с цел да можем да реализираме триумф.
Виола Амхерд, президент на Швейцария 

По-късно Зеленски се срещна с генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Двамата са разискали обстановката на фронта, както и бъдещата помощ за Киев. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР