ИЗВЪНРЕДНО! Кърнаре ври и кипи след нападение на роми Кърнаре

ИЗВЪНРЕДНО! Кърнаре ври и кипи след нападение на роми Кърнаре ...

Ромите, потрошили заведение в Кърнаре, остават в ареста.

ИЗВЪНРЕДНО! Кърнаре ври и кипи след нападение на роми Кърнаре отново излиза на протест, гъмжи от полиция СНИМКИ Ето ги братята вандали от Кърнаре Рокери и цяло Кърнаре на протест срещу ромската агресия ВИДЕО

Тримата братя роми Илиян, Исус и Янко Мянкови от село Кърнаре остават за постоянно в следствения арест. Това реши преди час пловдивският окръжен съд. Причините за налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата са, че може да се направи обосновано предположение, че именно братята са извършителите, за престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“, а и има опасност да се укрият или да извършат ново престъпление.

Тримата ще се изправят пред съда за потрошаването на заведение в село Кърнаре на 4 май. Срещу тях са повдигнати две обвинения - за извършване на дръзки и цинични непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Второто обвинение е за това, че като съизвършители, са повредели питейното заведение, като са унищожили остъклението на входната врата и – вреди на обща стойност от 350 лева.

Един от бандата е получил и обвинение за закана за убийство, която би могла да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Определението на пловдивският окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Източник: marica.bg