Извънредният конгрес на Социалдемократическата партия на Германия (СДП) се открива

...
Извънредният конгрес на Социалдемократическата партия на Германия (СДП) се открива
Коментари Харесай

Социалдемократите решават за коалиция с Меркел

Извънредният конгрес на Социалдемократическата партия на Германия (СДП) се открива в някогашната немска столица Бон. Около 600 делегати ще обсъдят резултатите от предварителните съвещания за съставяне на държавно управление с Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС / ХСС).

Те ще би трябвало да вземат решение дали да влязат в публични съдружните договаряния с консерваторите. Четири месеца след изборите за Бундестаг договарянето на кабинет навлиза в решаваща фаза.

Първоначално консерваторите преговаряха със " зелените " и либералите, само че те стигнаха до задънена улица. Това принуди канцлера Ангела Меркел да стартира диалози със социалдемократите за сформирането на следващата огромна коалиция.

Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц съобщи, че счита за собствен дълг да употребява опцията за помогне на допустимо най-вече германци с влизането още веднъж в необятна ръководеща коалиция с консервативния блок на канцлера Ангела Меркел.

Най-голямата районна конструкция на ГСДП в провинция Северен Рейн-Вестфалия даде обещание поддръжката си за Шулц, само че единствено в случай че той контракти спомагателни отстъпки от консерваторите в обществената, здравната и миграционната политика.

Рейтингът на социалдемократите обаче продължава да се срутва.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР