Извънредна енергийна комисия ще разгледа днес предложението на за

...
Извънредна енергийна комисия ще разгледа днес предложението на  за
Коментари Харесай

Нинова: Извънредна енергийна комисия ще гледа отсрочката на внасянето на териториалните планове

Извънредна енергийна комисия ще прегледа през днешния ден предлагането на „ за България “, „ Възраждане “ и „ ИТН “ Народното събрание да задължи държавното управление да изиска от Европейска комисия пролонгация за териториалните проекти.

Това заяви водачът на след председателски съвет в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция. Вместо през днешния ден до 17:00 часа, до края на октомври да се предадат териториалните проекти, през това време Министерският съвет да извърши предходно решение на Народното събрание за предоговаряне на Плана за възобновяване и устойчивост(ПВУ), изясни Нинова. В период до 15 октомври Министерски съвет да осведоми депутатите, а до 30 октомври да внесе новия проект, в случай че бъде утвърден, гласи още планът на решение. След съвещанието на енергийната комисия, планът ще бъде импортиран в пленарната зала. Партиите от ръководещото болшинство не са споделили по какъв начин ще гласоподават. 

По думите на Нинова няма договаряния с служащите и синдикатите от въглищните региони, те са изолирани от „ някакви подмолни договаряния зад тила им “, Народното събрание не знае за тях. Ние настояваме за кардинално решение, тъй че да се резервира българската енергетика, работни места, това е и въпрос на националната сигурност, акцентира водачът на. Да каже какво е това държавно дружество, тъй като в ПВУ не написа такива работи, а че ще се строят ВЕИ -та и слънчеви паркове, разяснява Нинова думи на Делян Пеевски от Движение за права и свободи за резултатите от срещата с финансовия министър Асен Василев през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР