Извънреден труд до 300 часа на година приеха окончателно депутатите.

...
Извънреден труд до 300 часа на година приеха окончателно депутатите.
Коментари Харесай

Окончателно: Извънреден труд до 300 часа на година

 Извънреден труд до 300 часа на година одобриха дефинитивно депутатите. В момента таванът е 150 часа. Очаквано, тематиката провокира сериозен спор в пленарната зала.

След два часа спор депутатите се съгласиха работодателят да може да удължава изключителния труд до 300 часа на година. Опозицията за следващ път подлага на критика, че измененията лишават човешки права. В отбрана от ГЕРБ обясниха, че изключителния труд ще е единствено след единодушие от самите служащи, които ще знаят, че по този метод изкарват заплатите си. Стигна се и до уточнения - кой познава производството у нас и кой единствено депутатската банка, само че още за разногласието, предлагам да забележим в този момент.

" С това предложение се пробвате да доведете тези, които се трудят до деградация. Замислихте ли се, че няма цялостен живот да сте народни представители и че ще се върнете на работните си места “, сподели Георги Гьоков, Българска социалистическа партия.

" Aбсолютна неистина е, че се лишават права на българските служащи. За да се случат тези 300 часа - служащите би трябвало да се съгласят “, изясни Хасан Адемов, Движение за права и свободи.

" Това е опция, а не непременно увеличение на 300 часа. Четете текстовете в целокупност, не ги интерпретирайте, с цел да плашите хората “, сподели Светлана Ангелова, ГЕРБ.

" Вие била ли сте в производството. Аз съм била и знам какво е “, попита Виолета Желева, Българска социалистическа партия.

" Тук съм като инженер, работил в производството. знам защо става въпрос. Точно това предложение пази правата на служащите. Самите служащи сами желаят да имат ексклузивен труд, този ексклузивен труд се заплаща. Те сами знаят, че би трябвало да си изкарат парите за този труд “, сподели, ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР