Изумителен провал се оказа заявката на Русия да създаде най-високото

...
Изумителен провал се оказа заявката на Русия да създаде най-високото
Коментари Харесай

Защо угасна Слънцето на Москва?

Изумителен неуспех се оказа поръчката на Русия да сътвори „ най-високото виенско колело в Европа “, оповестява „ Комерсант “. То беше пуснато в деяние на Деня на Москва – 10 септември, когато се празнуваше 875-годишнината на съветската столица. Но потегли и спря. Колелото излезе от строя още в същия ден, в който беше тържествено открито.

„ Слънцето на Москва “ е ситуирано в московския „ Парк на бъдещето “. Високо е 140 метра, или с 5 метра повече от „ Лондонското око “, конфигурирано през 2000 година

Преди празненствата съветските медии гордо тръбяха, че това ще е най-голямото сходно оборудване в Европа. На откриването му пристигна лично президентът Владимир Путин, в компанията на кмета на Москва Сергей Собянин.

Още при първото стартиране на колелото, то стартира да стопира, а първите му гости увиснаха на 140 метра над земята. След няколко опита „ Слънцето на Москва “ беше спряно, уредниците на събитието оповестиха, че повода била големият наплив от хора.

Докато диктаторът открива атракциони, украинската войска освобождава град след град

Ден по-късно в атракционния комплекс стопират да пускат гости. Както изяснява една от служителките, това се прави за " калибриране на системата ". На посетителите, които към този момент са си купили билети, им е препоръчано да дойдат различен ден или да им върнат парите. От пресслужбата споделят, че " Слънцето на Москва " " работи с ограничавания ", с цел да не се допусне " всеобщ напор на гости ".

" Решението за преразпределение на потока гости в други дни е признато, с цел да се избегнат изключителни обстановки заради огромното количество искащи да се качат ", оповестява пресслужбата.

Сайтът на " Слънцето на Москва " е хакнат. На него е оповестено изказване от името от хакерските групи XakNet и KillNet с искане да се " спре кървавото московско колело ". " Ние считаме за безусловно несвоевременно и неприемливо това, че до момента в който нашите деца гинат на фронта, гнилата демократична интелигенция дава салюти и се отдава на бездействие в столицата на нашата Родина ", се споделя в изказването.

Хакерите желаят да бъдат " осъдени отговорните за гибелта на нашите деца " и предизвестяват, че виенското колело е минирано.

" Ако настояванията на патриотите не бъдат изпълнени, то ще се свърши вечно ", заплашват те.

В момента " Слънцето на Москва " към момента не работи. Неговият уебсайт също.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР