"Изумен съм от случилото се с брат ми Красимир, прочетох

...
"Изумен съм от случилото се с брат ми Красимир, прочетох
Коментари Харесай

Проговори братът на полицая Красимир, който ликвидира богатия мъж на любовницата си на остров Крит

"Изумен съм от случилото се с брат ми Красимир, прочетох толкоз доста небивалици, че не зная към този момент на кой свят съм. Не желая да допускам на нищо, брат ми не може да посегне на човек. Не сме се чували откогато е арестуван, не ми е звънял, телефонът му е изключен. Не зная какво да мисля, наподобява ми като неприятен сън, от който всеки миг ще се събудя ". Това съобщи Христо Карчев, брат на арестувания по обвиняване в ликвидиране на остров Крит казанлъшки служител на реда Красимир Карчев. 
Никой от сътрудниците на служителя на реда в районно управление (на МВР) " Полиция " - Казанлък не пожела да се ангажира с коментар по случилото се. Под сурдинка те оповестиха, че са получили предписание от началниците " да си траят ", до момента в който нещата не се изяснят и от Министерство на вътрешните работи и МвНР не излезели с публична позиция, написа "Монитор ". 37-годишният Красимир е проведен ловджия от 2002 година, член е на дружинката в селата Енина и Горно изворово. 
Според ръководителя й Радко Нонов за последно е бил на излет при откриването на сезона за пъдпъдъци. Разполагал с две законни пушки: "Мозберг " - помпа и 12-калиброва успоредка. Не бил измежду най-често участващите в излетите, оправдавал се с огромната си ангажираност в полицията. Казанлъчани се двоумят към продължителността на връзката на служителя на реда с Десислава /Дешка/ Говедарова, брачната половинка на убития на 7 октомври 62-годишен кардиолог Христодоло Каландзакис. 
Според едни Красимир се развел с първата си брачна половинка преди 3-4 години поради живеещата в Крит красавица, съгласно други разводът бил поради връзка на предходната му брачна половинка с негов другар. След развода, който завършил по взаимно единодушие, синът им Кристиан останал при майка си. Според изявления в гръцкия щемпел от неделя при погребението на доктор Каландзакис участвал и братът на Десислава, само че бързо напуснал църквата поради скандал с останалите опечалени. 
Твърди се, че убитият доктор имал подозрение по отношение на бащинството си от брака с българката и даже упорствал за ДНК-тест. По телефона майката Иванка Говедарова, която също живее на остров Крит, сбито показа, че няма никаква информация за Десислава. " Не съм се чувала с нея, никой нищо не ни споделя, не зная какво да направя! ", сподели тя и завърши диалога. 
" Следим протичащото се с двамата български жители, има публично известие от гръцките управляващи за задържането им. Задържаните обаче не са се обръщали към посолството за подпомагане, няма наш представител на делото за мярката за неотклонение ", заяви по телефона от Атина краткотрайно ръководещият българското посолство Веселин Иванов. 
Междувременно в. "Български вести " заяви, че делото за установяване на мярката за неотклонение на двамата българи, арестувани за убийството на 62-годишния доктор Христодулос Каланзаки, е отсрочено за сряда. В неделя след 18.00 часа брачната половинка му Дешка Говедарова и служителят на реда Красимир Карчев бяха изправени пред прокурора в град Неаполи за покачване на обвинявания. Тази заран съдът трябваше да дефинира мярката за неотклонение, само че защото двамата се явиха без юрист, делото бе отсрочено за сряда заран до назначение на длъжностен бранител.
" Не знаем какво става. Ние сме шокирани. Дъщеря ми се обади само през вчерашния ден и изиска да й занесем облекла. Гърците са настръхнали против нас. Обаждат се български юристи, само че ние не знаем какво да вършим ", показа през сълзи майката на обвинената Иванка Говедарова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР