Изцяло затворен за движение е проходът Беклемето. Усложнява се обстановката

...
Изцяло затворен за движение е проходът Беклемето. Усложнява се обстановката
Коментари Харесай

АПИ: Изцяло затворен за движение е проходът Беклемето, усложнена е обстановката в Североизточна България

Изцяло затворен за придвижване е проходът Беклемето. Усложнява се ситуацията в Североизточна България, снеговалежът продължава интензивно и имаме бурни ветрове с навявания по доста от пътищата. Шофьорите по опция да не пътуват в Североизточна България и по проходите. Всички автомагистрали са проходими при зимни условия. Това сподели на брифинг Георги Терзийски, началник на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Отпада ограничаването за придвижването на коли над 12 т по Автомагистрала " Хемус " в Софийска област.

Проходите Петрохан и Шипка са проходими без ограничавания. На Прохода на Републиката отпада ограничаването за вериги за МПС над 12 т.

Остават рестриктивните мерки за придвижване на тежкотоварни МПС-та в проходите в Област Смолян и по направлението Белово-Юндола и Девин-Михалково.

" Нямаме информация за бедстващи хора и закъсали коли. Призовавам водачите, в случай че не е належащо, да не пътуват в регионите на Североизточна България и по проходите. Ако това е належащо, дано да се оборудват с вериги и да бъдат готови за зимните условия. Шофьорите на тежкотоварните коли да съблюдават наредбите на органите на Министерство на вътрешните работи. Където е належащо, краткотрайно ще бъде ограничавано придвижването ", сподели шефът на АПИ.

" Има сигнали за неподготвени коли в проходите. В Прохода на Републиката всички коли без вериги бяха спирани, с цел да не затрудняват придвижването. Имаме няколко сигнала за паднали клони и дървета в Искърското дефиле и по направленията в Смолян. Те към този момент са отстранени ", сподели още той.

Призовават се водачите да не пътуват, в случай че не е неотложно и наложително да са с готови за зимни условия коли.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР