Изцяло нов модел на фискална отчетност в електронната търговия ще

...
Изцяло нов модел на фискална отчетност в електронната търговия ще
Коментари Харесай

Нови правила за фискална отчетност в е-търговията ще обсъжда НАП с бизнеса |

Изцяло нов модел на фискална отчетност в електронната търговия ще бъде препоръчан до края на януари 2021, стана ясно на кръгла маса, проведена от Националната организация за приходите. 

Работна група с присъединяване на бизнеса и данъчни специалисти ще предложи форма на така наречен софтуерната фискализация за електронната търговия. Ако либерализираният режим докара до по-добро съблюдаване на данъчно-осигурителните условия и понижаване на вредите за бюджета, използването му може да се разшири и в други сектори. Това предложи изпълнителният шеф на Националната организация за приходите Галя Димитрова по време на кръглата маса на тематика: „ Електронната търговия в България – вероятности и благоприятни условия. Фискални и потребителски аспекти “ в която участваха работодателски и браншови организации, КЗП, известни онлайн маркетплейси, платформи за разгласи и организации на потребителите.

На форума Национална агенция за приходите показа динамичността на данъчните опасности пред електронната търговия, както и съществуващите способи за надзор. 25 млн. лева приходи от онлайн бизнес основно на физически лица са декларирани в последните няколко месеца след акцията на Национална агенция за приходите за наблюдаване на наложените платежи посредством куриерските компании. Според специалистите на Национална агенция за приходите методът на поощряване и информиране работи не по-малко сполучливо от контролно-санкционните механизми, като акцията за известяван по телефона на физически лица, получатели на суми от натрапен платеж е била доста сполучлива.

Бизнесът и приходната организация ще проведат осведомителна акция по отношение на данъчните условия при търгуване в интернет при започване на 2021 година стана ясно още на кръглата маса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР