Изтребителите в Граф Игнатиево и хеликоптерите във Враждебна вече се

...
Изтребителите в Граф Игнатиево и хеликоптерите във Враждебна вече се
Коментари Харесай

Гледайте на живо тържествения парад за Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май

Изтребителите в " Граф Игнатиево " и хеликоптерите във " Враждебна " към този момент се готвят да излетят към София за парада, предава Бтв. От " Граф Игнатиево " ще излетят три самолета, от които двата са учебно-бойни с по двама водачи и един военен с един водач в него.

Времето за прелитането е 11 минути като самолетите ще преминат с към 500 – 550 км в час на към 300 метра височина. Това сподели старши инженер подп. Станислав Драгиев, шеф на Авиационна техника в база " Граф Игнатиево ".

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК

" Особеното в полета е, че би трябвало да има доста точна синхронизация сред летателните екипажи, които изхвърчат от София и нашите изтребители, които излизат от Граф Игнатиево и наземната част на парада, с цел да може да преминат в тъкмо разчетното време ".

МиГ-29 могат да развиват 2450 км, като таванът на полета е 17,5 км.

" Самолетът е доста благонадежден и добър изтребител, само че последните 20 години нямаме положително ресурстно обезпечаване и по тази причина се постанова инженерно-техническият състав да поставя много труд за поддържане на авиационната техника в летателна валидност, с цел да може към момента български водачи с български самолети да дежурят на нашата дежурна стоянка ", съобщи подп. Станислав Драгиев.

От база „ Враждебна ” ще излетят хеликоптерите Ми-24, Ми-17 и Кугър.

Майор Калоян Милков изясни, че  Ми-17 ще открие парада с националния байрак, във групировка Клин, води Ми-24 и отляво и отдясно на него са двата Кугъра.

Днешната задача беше репетирана предните дни. Указанията за през днешния ден са да го осъществим по същия метод както предните дни и си пожелаваме времето да е с нас, да не завали, сподели Майор Калоян Милков.

Мотивира ни желанието да съхраним тези качества, които имаме въпреки и със остарялата техника, с цел да предадем опита на по-младите, които идват и да си вършим сполучливо работата, добави майор Калоян Милков.

В 10:42 хората ще могат да видят машините в небето над София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР