Изтребителите F-16, обещани да бъдат доставени на Украйна от западните

...
Изтребителите F-16, обещани да бъдат доставени на Украйна от западните
Коментари Харесай

Русия: За 20 дни ще унищожим изтребителите F-16, които ще доставят на Украйна

Изтребителите F-16, обещани да бъдат доставени на Украйна от западните страни, ще устоят към 20 дни, в случай че съветските системи за противовъздушна защита работят както в този момент.

Това мнение изрази министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу по време на диалог с управлението на съветските въоръжени сили, написа съветската организация ТАСС.

„ В същото време бих желал да отбележа, че 37-те самолета [които бяха свалени от съветските системи за противовъздушна защита през последния месец] са съвсем два пъти повече от броя, който беше обезпечено обещан на Украйна за самолетите F-16. Тоест при такава работа на нашата система за противовъздушна защита, това са към 20 дни “, сподели съветският боен министър.

В края на встъпителните си думи на срещата ръководителят на Министерството на защитата благодари на съветските военнослужещи за проявената храброст, непримиримост и неизменност в отбраната на Отечеството.

Украйна отдавна чака доставката на съвременни изтребители F-16. Западните страни дълго време отлагаха доставката, опасявайки се от ескалация на спора отвън границите на Украйна. В момента НАТО образова украински водачи за работа с въпросните бойни самолети./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР