Изтребители Ф-16 на военновъздушните сили на Турция и артилерийски части

...
Изтребители Ф-16 на военновъздушните сили на Турция и артилерийски части
Коментари Харесай

Напрежението ескалира! Ердоган съобщи за ударени 40 цели в Идлиб

Изтребители Ф-16 на военновъздушните сили на Турция и артилерийски елементи са нанесли удари по 40 цели в сирийската провинция Идлиб в отговор на обстрел от страна на сирийски държавни сили, при който бяха убити четирима турски военни. Това заяви през днешния ден президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган на конференция преди посещаване в Украйна.
"Турски Ф-16 и гаубици не престават да нанасят удари по цели на режима (на президента Башар Асад). Наши цели са почти 40 позиции. В резултат на огъня са обезвредени 30-35 сирийци ", уточни турският водач, представен от Българска телеграфна агенция.
Ердоган не посочи дали "неутрализираните сирийци " са представители на сирийската войска.
Турското министерство на защитата заяви по-рано, че четирима турски бойци са починали, а девет са били ранени, единият тежко, при обстрел през днешния ден на сирийски държавни сили в северозападния сирийски регион Идлиб. Министерството уточни, че турските сили са отвърнали с ответен огън и са поразили цели в региона Идлиб. То посочи, че сирийските сили са направили ударите, макар че са били авансово известени за позициите на турските военни.
"Отговорихме реципрочно на тези набези и ще продължим да го вършим, било то с артилерия или миномети. Решени сме да продължим своите интервенции за сигурността на нашата страна, народ и на нашите братя в Идлиб ", сподели Ердоган, представен от Ройтерс.
"Онези, които слагат под въпрос нашата решителност, скоро ще схванат, че са позволили неточност ", съобщи още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР