Източници на Washington Post в Пентагона съобщиха, че руската армия

...
Източници на Washington Post в Пентагона съобщиха, че руската армия
Коментари Харесай

Пари на вятъра! Русия получила иранските дронове, но били с дефекти

Източници на Washington Post в Пентагона оповестиха, че съветската войска е получила от Техеран първата партида бойни дронове иранско произвеждане, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Два типа дронове са изпратени на Москва при започване на месеца, написа вестникът. Въпреки това, съдейки по наличните разследващи данни, съветското командване е извънредно недоволно от първите резултати от извършените проби, защото доста от получените безпилотни самолети са се оказали дефектни.

Според Пентагона Русия е купила два вида дронове от Иран - " Мохаджер-6 " и " Шахед ". Те се употребяват освен за въздушни удари, само че и за радиоелектронна битка (нарушаване или прихващане на връзки на противника), както и за по-точно ориентиране на артилерийския огън.

Отчасти Москва беше принудена да се обърне за помощ към Иран, защото глобите и експортният надзор, наложени на съветската стопанска система, вършат доста по-трудно производството на лични бойни дронове.

Украинските сили употребяват необятно дронове, предоставени от Съединените щати и други съдружници, най-много Турция. Именно благодарение на дрон през юли беше доставено взривно устройство, хвърлено върху щаба на съветския Черноморски флот в анексирания Крим, вследствие на което бяха ранени няколко души.

Миналия месец Белият дом за първи път обществено предизвести, че Иран възнамерява да достави на Москва " стотици " въоръжени безпилотни самолети. Няколко дни по-късно Вашингтон заяви, че съветски публични лица са посетили Иран на два пъти, с цел да договорят доставката.

Вашингтон разгласява и сателитни изображения на дронове " Шахед-191 " и " Шахед-129 ", които са в полет, до момента в който транспортен аероплан на съветската делегация е на земята.

От своя страна иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан съобщи, че Техеран поддържа " разнообразни типове съдействие с Русия, в това число в бранша на защитата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР