Източник в. Борба26-годишната Валерия смени освен фамилията Мирчева с Фетаоглу

...
Източник в. Борба26-годишната Валерия смени освен фамилията Мирчева с Фетаоглу
Коментари Харесай

Красивата Валерия се отрече от Христос в името на любовта и стана мюсюлманка

Източник в. " Борба "

26-годишната Валерия смени с изключение на семейството Мирчева с Фетаоглу и своята вяра, откакто подписа брак със брачна половинка си Селим от Анкара. Търновката сама решила да изповядва религията на обичания, вярвайки, че по този метод възприятията им ще бъдат безконечни и благословени.

Казва, че в модерното общество всеки има право да избира към кой господ да насочва молитвите си и не се усеща неверна или отговорна пред никого, написа " Борба "

Двойката е дружно от 3 години, а венчавката била в Истанбул. Празненството се състояло в ресторант на брега на Босфора, където сватбарите чествали под звуците на турска и българска музика. Младоженците се срещнали по време на програмата за образование на разменни начала „ Еразъм “ в Чехия преди 6 години, когато търновката била студентка по история във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “. След привършване на семестъра всеки от тях се прибрал в родината си, само че траяли връзка онлайн. В последна сметка още веднъж се срещнали и почнали да си гостуват един на различен. Накрая Селим взел при себе си своята обичана и решил да й предложи брак. Той е с 3 години по-малък от нея, само че за влюбените това не било проблем. Семействата им също благословили връзката им. Майката на Валерия постоянно изпраща на сватовете баница, а те й връщат жеста с саралия.

„ Знам, че ще бъда упрекната от доста хора, само че това не ме тормози. Никой няма право да подлага на критика другите за избора им. Да смениш религията си, не те прави неприятен “, разяснява Валерия. По нейни думи космополитният свят от дълго време е трябвало да спре разграничаването на хората съгласно вярванията им и да ги дели само на положителни и неприятни.

Двойката планува да остане да живее за непрекъснато в Анкара, само че си е сложила за цел да обиколи Азия и в случай че има опция – Африка. Меденият им месец бил във Венеция, а общото им занимание – учене на непознати езици и събиране на сувенирни магнитчета за ледник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР