Източник: Новатрис Над 150 млади лекари преминаха обучителен курс за

...
Източник: Новатрис Над 150 млади лекари преминаха обучителен курс за
Коментари Харесай

Над 150 лекари преминаха курс за научни изследвания

Източник: " Новатрис "

Над 150 млади лекари минаха обучителен курс за систематична оценка на надеждността и приложимостта на резултатите от научни изявления. "The power of evidence ", финансиран от Новатрис, се организира на 1 и 2 декември в София. Той бе ориентиран към медици, работещи в областите пулмология, кардиология, неврология, офталмология, дерматология и ревматология.

По време на курса участниците се научиха по какъв начин да откриват, поясняват, правят оценка и ползват резултатите от научни проучвания в региона на опазването на здравето, както и в кои случаи да взимат клинични решения въз основа на наличните научни доказателства.

Водещ на курса бе доктор Нариндер Госал. Тя приключва медицина в Ливърпул. Има богат опит в образованието на медицински експерти в умения за сериозна оценка на научни данни в медицината, което я прави интернационално приет специалист в тази област. Д-р Госал води постоянни курсове във Англия, Съединени американски щати, Близкия изток, Сингапур, Малайзия, Хонконг, Нова Зеландия и Австралия. През септември 2012 година в Лондон книгата ѝ The Doctor's Guide to Critical Appraisal (Ръководство на лекаря за сериозно оценяване) печели първото отличие в категория “Основи на медицината” в Наградите за книги на здравна тема на Британската здравна асоциация.

Изграждането на нови умения е значимо за развиването на медицинските експерти у нас като водещи откриватели, които вземат участие интензивно в развойната активност в България, считат от Новатрис.

Свързани публикации.. Д-р Бойко Пенков: Няма и минута успокоение в здравния бранш 0 Близо 4 000 българи страдат от множествена склероза 0 ВМА може да изплати задълженията си до края на 2017 година 0

През 2015 година вложенията в клинични изследвания у нас възлизат на към 350 млн. щатски $. Те са освен научно-изследователска активност, само че съставляват и действителна лечебна опция за пациентите, както и спомагателен финансов запас за здравната системата.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР