Източник на изображение: istockphoto.comПодовото отопление е ефективна, икономична и удобна

...
Източник на изображение: istockphoto.comПодовото отопление е ефективна, икономична и удобна
Коментари Харесай

Подово отопление

Източник на изображение: istockphoto.com

Подовото отопление е ефикасна, икономична и комфортна системи, която обезпечава идеална температура и приятна атмосфера във Вашия дом .

Подовото отопление може да се употребява както като главен източник на топлота, по този начин и като в допълнение средство за поддържане на равномерна температура.

 

То излъчва и поддържа еднообразно (равномерно) количество топлота по цялата си повърхнина, което обезпечава здравословна и приятна среда в жилището.

 
Видове подово отопление
 
Електрическо подово отопление
 

Електрическото подово отопление се построява посредством мрежа от огромен брой нагревателни детайли  (най-често кабелни нагреватели), които в множеството случаи се закрепят към мрежеста черга.

 

При по-новите системи нагревателите са вградени в специфична ролка, която е непрекъсната. Когато бъдат конфигурирани под пода, ролките се свързват между тях, а по-късно към термостат и ел. мрежа.

 

Електрическото подово отопление се инсталира елементарно  и (като цяло) не изисква прекалено много преструктурирания на жилището. То е по-ниско енергийно дейно  от водната подово-отоплителна система (за дълготраен план), само че от време на време пространството в дома не разрешава такава апаратура по избрани аргументи и тогава електрическият вид излиза доста по-изгоден.

 
Електрически кабелни рогозки
 

Електрическите кабелни рогозки обезпечават отмерено стопляне на целия под , гарантирайки реализиране на прелестен микроклимат в цялото помещение.

 

Кабелното отопление се поставя бързо и елементарно , тъй като няма потребност от бетонова замазка. Височината на пода не се усилва доста, съвсем незабележимо е. Самият кабел в рогозката е закрепен върху мрежа, което улеснява и форсира инсталирането на системата.

 

Кабелните рогозки имат относително ниска цена. Те  могат да бъдат употребявани във всевъзможен вид пространства , даже такива с дребна повърхност или ексцентрично систематизиране. Нагревателните рогозки са добър вид за отопление в бани и други влажни пространства.



Източник на изображение: istockphoto.com
  Инфрачервено фолио
Инфрачервено фолио е тип електрическо  , което употребява п ринципа на деяние на инфрачервените талази . То съставлява филм с тоководещи проводници и нагревателни детайли. Лесно е за инсталиране.

Монтажът на настилката най-често се прави директно след инсталиране на отоплителната система. Инфраред филмът е измежду най-ефективните и екологични видове подово отопление.

Подходящо е да се употребява най-много като спомагателен източник на отопление . Спомага за ниските разноски на сила през студените месеци. Подходящо е за слагане под ламинат, мокет, балатум. Може да конфигурира също в парници, оранжерии, сауни.

Върши работа и за изсушаване на облекла, мокри пространства и други Осигурява удобно въздействие върху човешкото здраве, тъй като инфрачервеното излъчване има лечебно деяние.

 
Водно подово отопление
Водната подова система затопля пода и надлежно цялото помещение посредством централен източник на отопление  - термопомпа или казан.

За да се конфигурира подобен вид отопление се употребяват пластмасови тръби, които се инсталират под подовата настилка. След като тръбите бъдат свързани с термопомпата - в тях стартира да циркулира гореща вода, която затопля пода и цялата стая.

Водното подово отопление  значително понижава разноските за загряване на водата , тъй като за работата му не се изисква прекомерно висока температура.

За оптимален комфорт и по-нисък разход на сила - инсталациите нормално се вършат с разстояние сред тръбите от 10 до 25 см (според размерите на помещението). Водното подово отопление може да употребява и слънчеви колектори като източник на зареждане.

 

***

Системите за подово отопление съставляват чудесно решение за реализиране на идеални температурни условия , до момента в който спестявате разноски. Този вид отопление е доста по-ефективно от общоприетото централно такова, тъй като реализира по-добри резултати за доста по-малко изразходвана сила.

 

При класическото отопление топлият въздух бързо се качва нагоре, до момента в който изпод се появяват по-студени пластове и по този начин помещението в никакъв случай не е оптимално затоплено. При подовото отопление това не може да се случи. Освен че подът постоянно е топъл, въздухът постоянно е загрят до идеална за индивида стайна температура, като топлината се задържа дълго откакто системата бъде изключена.

 

* обява

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР