източник: IMDBНа 95-годишна възраст почина Джина Лолобриджида. Италианската легенда става

...
източник: IMDBНа 95-годишна възраст почина Джина Лолобриджида. Италианската легенда става
Коментари Харесай

Почина Джина Лолобриджида, най-красивата жена на Планетата

източник: IMDB
На 95-годишна възраст умря Джина Лолобриджида. Италианската легенда става известна през 50-те години. Филмите, които я вършат звезда са и „ Парижката Света Богородица “.

През 1947 година става трета на състезанието „ Мис Италия “, а през 1955 година получава прозвището най-красивата жена на Планетата.

Освен актриса тя е фотожурналист и ваятел, носителка на премия „ Златен глобус “ и номинирана за „ БАФТА “.

Родената като Луиджа Лолобриджида в Субиако, Централна Италия, актриса израства в заможно семейство, което обаче
губи цялото си благосъстояние
във Втората международна война. Едва на 20 години, през 1947-а, се мести в Рим, където стартира да учи изящтни изкуства със спитендия. Разказва в биографията на формалната си страница, че фамилията ѝ живеело в една мъничка стая и се хранело с каквото можело.

Записването в Академията за изящни изкуства в италианската столица обаче е преди да бъде видяна в конкурс за хубост от италианския режисьор Виторио де Сика. След това стартира стремглава кариера, която е трансформира в една от най-известните актриси в Европа през 50-те и 60-те години.

Наричана от някои музата на европейското кино, в средата на века Джина подписва контракт с американския магнат и продуцент Хауърд Хюз за седем години, само че се отдръпва от него, с цел да прекарва повече време в Европа. До гибелта си тя бе и измежду последните живи звезди на златната епоха на холивудското кино.

Снима се в близо 60 кино лентата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР