Източник и кадър: Канал 3Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС)

...
Източник и кадър: Канал 3Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС)
Коментари Харесай

ВСС реши: Изслушването на Иван Гешев за главен прокурор е на 24 октомври от 10 ч.

Източник и кадър: Канал 3

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) дефинитивно насрочи за 24 октомври от 10:00 часа чуването на зам.-главния прокурор Иван Гешев в процедурата за избор на нов " обвинител № 1 ".

Събеседването ще се организира в постройката на кадровия орган на ул. " Екзарх Йосиф " №12.

Настоящият зам.-главен прокурор е единствен претендент в състезанието, откакто бе номиниран единомислещо от всички 11 членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Иван Гешев получи всеобща поддръжка и от стотици прокурори, следователи, служители на реда и правосъдни чиновници от цялата страна, както и от представители на академичната общественост.

До идния вторник (17 септември) би трябвало да бъдат подготвени и показани и отчетите на Комисията по атестирането и състезанията (КАК) към Прокурорската гилдия, както и на Етичната комисия за професионалните и нравствени качества на претендента, дружно с публикуването им на уеб страницата на Висш съдебен съвет.

Обсъждането от страна на Прокурорската гилдия на отчетите на комисиите да се изтегли за 9 октомври, а до 16 октомври всички неправителствени и съсловни организации, представители на висши образователни заведения, научни организации и магистрати да имат време за въпроси и мнения към номинирания.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР