Източник: ФлагманВ 10:30 часа днес репортерски екип на Флагман.бг разговаря

...
Източник: ФлагманВ 10:30 часа днес репортерски екип на Флагман.бг разговаря
Коментари Харесай

450 мл кръв удариха 120 лв. на черно

Източник: " Флагман "

В 10:30 часа през днешния ден репортерски екип на Флагман.бг беседва с двама мургави ръководители от черния пазар на кръв в Бургас, основани всяка заран пред входа на някогашната Първа поликлиника. Двамата разполагат с войска от подчинени кръводарители, които незабавно могат да дадат животоспасяващата течност, само че цената на една банка, която съдържа 450 мл кръв, коства тъкмо 120 лв., отстъпка не се прави при никакви условия.

Проверката през днешния ден бе осъществена от Флагман.бг откакто се оказа, че в неделя най-голямата болница на Югоизточна България разполага единствено с 3 сака, освен това от друга група и резус фактор.
 Дарителите получават премия по 5 шоколада от тази евтина марка
Редакционният екип в същия ден прикани жителите да дарят, защото при възможна всеобща потребност в условия на изключително състояние, може да загубим човешки животи.

 Днес в отделението по трансфузионна хематология екипът ни видя работната конюнктура и откри, че можем да бъдем по-спокойни. На апела, през миналите 4 дни са се отзовали шестима прокурори, 10 чиновници на Община Бургас, както и общински съветници. Вчера са дарили и 12 чиновници на Затвора. Откликнали са и преподаватели от държавния университет „ Проф. Асен Златаров ”.

В понеделник ще се организира акция по кръводаряване и за тима по жиу-житцу.
 Отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ-Бургас се намира в задния двор на остарелия корпус
и разполага със модерно съоръжение, опитни фрагменти и стерилна среда
„ Важно е да посочим, че искащите да дарят не могат да влязат в постройката на отделението, тъй като е мъчно да им осигурим „ зелен кулоар ” заради карантината. Молим всички, които демонстрират самодейност, да се обадят – ние ще дойдем на място ”, сподели началникът ОТХ доктор Тодор Бояджиев.

Каква е действителната картина, поради която Държавата непрестанно изпитва остра потребност от кръв? Всъщност тя може да изкупува кръв против закрепената цена от 40,50 лева, два дни заплатен отпуск и 5 шоколада от най-ниското качество, по едрова цена не повече от 70 стотинки.

Ако се постанова да се извърши интервенция, обвързвана с кръвопреливане на ваш непосредствен, това ще ви коства, с днешна дата 240 лева на свободния пазар, където от „ стоката ” има задоволително доста.
 Ако желаете да дарите тези дни кръв, би трябвало да се обадите в отделението, с цел да се види опцията за обезпечаване на така наречен „ зелен кулоар ”.
PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР