Източник: dreamstime Децата не спират да крещят, босът ви гони

...
Източник: dreamstime Децата не спират да крещят, босът ви гони
Коментари Харесай

Какво ни причинява стрес и до какво води той?

Източник: dreamstime

Децата не стопират да крещят, босът ви гони като куче, тъй като сте закъснели със периода, дължите някакви пари, които не знаете от кое място да намерите... И в случай че това не Ви предизвиква стрес?!

Стресът е обикновено събитие в живота ни. Стресът играе и позитивна роля в живота ни – той ни стимулира да бъдем сполучливи, да пробягаме последните метри от маратона, да не се предадем на самия изпит... Само, че в случай че не се оправяме с преодоляване на напрежението у нас поради напрежението, не въведем режим на разпределяне след него, в дълготраен проект, той ще навреди на връзките ни, фамилията, работата, здравето и на виталния ни път като цяло. Повечето кавги сред хората са точно поради стрес.

Причините за стрес при всекиго са разнообразни. Около 40% от напрежението за американците се дължи на работното им място. Не бихме могли да вършим догадки какъв е процентът за българина, още повече че огромна част от нас са уплашени поради липса на работа. Но най-малко стресът на работата се дължи на познати неща и те са:

Чувстваш се трагичен на/ с работата си; Имаш прекалено много работа или отговорности; Работиш изключително много; Мениджмънтът на работното ти място е слаб, има неразбираеми упования и не се позволява присъединяване ти в процеса на взимане на решения, Работиш при рискови или неподходящи условия; Нямаш сигурност във връзка с развиването ти или те грози голословно изхвърляне от фирмата; Налага ти се да приказваш пред колегите; Срещаш прояви на дискриманция или даже тормоз на работата, които не са обезвредени от компанията.

Висока степен на стрес изпитваме когато загубим обичан човек, при бракоразвод, загуба на работата, финансови проблеми, промяна на местожителството, хронично заболяване или физическа контузия, грижа за болен член на фамилията или възрастен, станали сме жертва на принуждение или от такова е потърпевш наш непосредствен. В тази група влизат и позитивни събития като встъпването в брак и построяването на дом. Емоционални положения и прояви като тревога, яд, възприятие на виновност, ниска самокритика, тъга също генерират стрес.

Постоянното „ облъчване “ с отрицателни вести като информация за терористични офанзиви, световно стопляне, нечист въздух, промяна на държавни управления – изобщо чувството за нестабилна конюнктура и изпитването на боязън стресират.

От смисли са и нашите настройки и това по какъв начин възприемаме света. Негативността не ни оказва помощ. Нереалистичните упования също ни затормозяват, поради което психотерапевтите непрекъсното ни учат да вършим оценка въз основа на обстоятелствата, а не на евентуалните възможноности.

Свързани публикации.. Стресът на работното място причина за болнични 0 Нервни тикове при децата - дължат се на стрес 0 Стресът и щитовидната жлеза. Намалете го и се предпазете! 8

Промени в живота ни могат да ни се отразят тонизиращо и да ни заредят позитивно, само че в случай че се подреди низ от промени, няма да можем да си починем от усложненията, които обикновено се появяват всякога при тях.

Всеки човек има собствен потенциал на справяне със напрежението. Едно ходило по-високо равнище е когато изградим стабилно на държание на стрес. Съществуват способи, които могат да понижат изпитването на мощно напрежение и овладеят равнището му.

Няма метод стресът да не афектира организма ни. Първа реагира нервната ни система, по-късно настава хормонален безпорядък, сърдечният темп се трансформира, дишането ни се учестява и става по-повърхностно. Това са промени, които всякога се случват директно след стресираща обстановка. Ако обаче тези обстановки зачестят и се удължи проектът от кратковременен в дълготраен се основават условия в тялото, в резултат на които се зараждат болестни процеси.

Физически признаци за стрес са главоболието, изпитването на отмалялост, проблемите със съня, некадърност за централизация, смутен корем, нервност.

В дълготраен проект непрекъснатото изпитване на стрес води до меланхолия, високо кръвно налягане, аритмия, атеросклероза, сърдечни болести в това число и инфаркт, киселини, язви, синдром на раздразненото черво, смутен корем, диария, запек, напълняване или намаляване, ниско или нараснало либидо, инфертилитет, астма, артрит, кожни проблеми като акне, екзема, псориазис.

Не се поддавайте на напрежението. Сложете го на място!
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР