Източник: Bayer Почти всеки е засегнат от рака – лично

...
Източник: Bayer Почти всеки е засегнат от рака – лично
Коментари Харесай

Вълнуващи разработки в сферата на онкологията

Източник: Bayer

Почти всеки е обиден от рака – персонално или като очевидец на борбата на собствен непосредствен, другар или сътрудник. Онкологичните болести са голямо публично задължение, създаващо психологичен, прочувствен и финансов товар. По последни данни 33 млн. души по света настоящо живеят с раково заболяване. На тези заболявания изискуем всеки 1 от 8 случая на гибел или с други думи – на всеки 4 секунди ни напуща по 1 пациент, боледувал от рак.

По данни на Световната здравна организация (СЗО) онкологичните болести, паралелно с тези на сърдечносъдовата система са измежду водещите аргументи за болестност, понижено качество на живот, скъсена дълготрайност на живота и смъртност. Нещо повече, през последните години в здравните среди се приказва освен за дълготрайност на живота въобще, а за един по-специфичен и скъп индикатор – предстояща дълготрайност на живота в положително здраве . Освен до каква възраст доживяват хората, по-важно е да се работи върху това до оптимално късно те да са в положително здраве, жизнеспособни и задоволени.

На тазгодишната конференция на Bayer, провела се в Берлин, водещи водачи споделиха каква е тактиката на компанията в битката с този възходящ проблем.

Свързани публикации.. Химиотерапия – по кое време се организира и какви са задачите й? 0 Имунитет: Как работи противораковата имунотерапия? 1 0 " Александровска " с новаторски способ за лъчелечение на тумори 0

„ Онкологията е един от основните стълбове за бъдещо развиване на Bayer. С четири лечения и 8 утвърдени индикации, напрeдващи разработки и фокусирано, само че въпреки всичко разнообразно създаване на нови медикаменти, ние чакаме бъдещо развиване в лекуването на злокачествените болести. Пациентите са в сърцето на всичко, което вършим, ето за какво всеки ден се борим да разработим ефикасна, подобряваща качеството на живот терапия и да я създадем налична за пациентите допустимо по-скоро “, сподели Роберт ЛаКаз, изпълнителен вицепрезидент и шеф на отдела за онкология в Bayer.

Специалистите предсказват, че за 2030 година

се чака 70 % нарастване на случаите на ракови болести. Предвижданият % може да не е изцяло прецизен, само че нарастване на случаите сигурно ще има, разясняват те. Това се дължи минимум на елементарния факт, че с помощта на усъвършенстваните медицински грижи междинната дълготрайност на живота пораства и ще продължава с този ритъм. Факт е, че огромна част от злокачествените болести се демонстрират в преклонна възраст и колкото по-дълго живее човек, толкоз повече нараства рискът от това да развие рак.

Вместо с отричане, експертите от фармацевтичната компания посрещат този факт с подготвеност да трансформират хода и изхода от тези болести. По думите на доктор Карл Цигелбауер, началник на отдела по Терапевтични изследвания към фармацевтичната компания, в днешно време диагнозата рак не би трябвало да е равносилна на смъртна присъда.

Компанията, с помощта на напъните, които поставя в създаването на нови лечебни подходи, както и сполучливото им съдействие с различен водач в онкотерапията – Loxo Oncology, работи в насоката множеството ракови болести да се трансформират в случай че не в цялостно изцеление, то най-малко в хронично заболяване.

Четири са главните стратегически метода, върху които се работи сега и се чакат резултати в близкото бъдеще:
Онкогенетично сигнализиране – знае се, че всичко в клетките се прави посредством сигнали, подавани както извън, по този начин и от самата клетка. Такива сигнали управляват растежа, развиването и гибелта на клетките. Раково изменените кафези стопират да се подчиняват на систематичните сигнали и се развъждат неконтролирано.
Целта на компанията е посредством дребни молекули да смутят основните за развиването на туморните кафези сигнални пътища, като по този метод „ изключат “ сигналите за неконтролиран напредък. Тази опция се основава на авансово изучените сигнални пътища на туморните кафези, които мощно варират при другите типове рак.
Такава туморна клетка, покрита със характерни антитела, се трансформира в разпознат от имунната система непознат завоевател и се подлага на цитотоксична офанзива , целяща елиминирането ѝ.Анти-тяло конюгати – компанията създава антитела, основани да разпознават характерно избрани туморо-отличителни протеини, експресирани по повърхността на раковите кафези и да се свързват с тях. Насочени ториум конюгати – революционна концепция, обвързвана с частици, натоварени с високоенергийна алфа-радиация .
Освен мощно токсични, тези частици са и високо характерни, ориентирани съответно към туморната клетка, заобикаляйки естествените кафези на тялото. Такъв конюгат, ориентиран към простато-специфичен мембранен антиген се чака още идната година да влезе в клинично изследване.
Имуноонкология – към този момент действителен и първоначално обещаващ дял от онкотерапията.
През последните години обаче експертите следят обезпокоително повишаване на устойчивостта на туморите към наличната терапия. Те споделят, че през днешния ден към 70% от пациентите не дават отговор на лекуване с имунотерапевтици от първо потомство. Нуждата от нови лечебни разновидности постанова в допълнение създаване на препарати от този клас.

„ Онкологичните болести са тъкмо толкоз самостоятелни, колкото са и пациентите. Ето за какво работим интензивно върху развиването на персонализирани лечебни схеми, тъй че всеки един пациент да може да получи точно най-обещаващата за него терапия още през цялото време, с което да не се остави късмет на туморите да метастазират “, разяснява доктор Карл Цигелбауер.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР