Изтичането на документи директно от Пентагона, поставя много интересни въпроси

...
Изтичането на документи директно от Пентагона, поставя много интересни въпроси
Коментари Харесай

Какво крият изтеклите документи от Пентагона

Изтичането на документи непосредствено от Пентагона, слага доста забавни въпроси по отношение на сигурността на Съединени американски щати, както и съществуването на сътрудници в структурите на Съединени американски щати. Назад в историята могат да се открият и други пробиви, само че при съществуването на война и евентуален нов епизод на Студена война, започваме да се замисляме какъв брой тъкмо рисков е този пробив на системата. Американското разузнаване е изпуснало документи, които показват информация за Украйна, Русия, Азия и Близкия изток, както и за някои по-интересни американски способи за шпионаж. Пентагонът не отхвърли, че пробивът е на достоверни документи, които са изтекли точно от тяхната система. Следователно идва и въпросът: кой е съумял да пусне данните в интернет?

По информация на Times, повече от 100 документа са съумели да стигнат до необятната аудитория. Според други източници се приказва за не повече от 50 страници. Повечето документи са били създадени някъде през февруари и март, построени на разузнаване като NSA, Централно разузнавателно управление на САЩ и други. Информация идва даже от американските разследващи спътници. Автор на множеството документи е Марк Майли, заемащ поста на ръководител на щаба, въпреки и информацията да е налична за всички с по-висок достъп до тази информация.

По думите на някогашни американски политици пред Times споделя, че документите са били на брифинг и по-късно са се озовали на друго място, където да бъдат фотографирани. Информацията на Belingcat показва, че няма нито един сканиран документ, а сниман с мобилен телефон. Интересното е, че тези данни са достъпнидо стотици американци с достъп до секретни документи. По думите на разузнаването, би било доста мъчно за Русия да бъде зад този пробив.

Експерти са на мнение, че това е вътрешна активност на самото разузнаване, което води до въпросният краен резултат. Единственото външното присъединяване на Русия може да бъде извадено от уравнението, най-малко по този начин считат множеството проверяващи. Причината е, че сега ФСБ и ГРУ имат повече проблеми с воденето на несполучливата война. Повечето съмнения са ориентирани към сътрудник от вътрешната страна.

На този стадий е мъчно да се твърди дали ще има и още разкрития или по някакъв метод са прекратени в процеса. Изтичането им демонстрира, че същите са били готови през март, а това демонстрира, че някой или е имал достъп и се пробва да се появи на пазара на информация или е изискал да покаже недостатъци на системата. И в двата случая е мъчно да си представим, че даден кадър е желал да продава информация – в случай че това беше претекстът, то най-вероятно нямаше да ги забележим в интернет.

Странното е, че измененията по документите включват прикриване на броя на съветските жертви във войната в Украйна. Подправената фотография беше показана в интернет и публикувана по най-различни канали.

Логичните стъпки са обвързани със затварянето на каналите на информация и драконово следене. Пентагона ще се постарае в бъдеще да понижи всички шансове на Китай и Русия да наблюдават шпионските игри на Съединени американски щати. Щетите за Украйна са доста, в случай че приемем, че съветското разузнаване не е имало данни за положението на украинската войска. И тъкмо тук идва един главен проблем: какъв брой достоверни са?

Миналата година забелязахме, че Украйна блъфира непрекъснато идващите месеци и желанието им за атака, в следствие се оказа, че са имали напълно разнообразни проекти. Възможно ли е това да е един доста огромен и следващ блъф? Вече сме виждали да се случва, затова не би трябвало да се изненадваме от обстоятелствата. Притеснителното за някои анализатори е, че това демонстрира и доколко са пробили американците и какъв брой тъкмо от тайните знаят за Русия.

Интересен детайл е, че от данните стана ясно, че е допустимо Зеленски да е желал да удари специфични точки за събиране на войска, в това число и съветската област Ростов, а по-късно стана ясно, че не е получил далекобойно оръжие. Интересен факт е, че все пак, удари по съветски територии бяха към този момент осъществени, освен това показно. Разбираме и още една детайлност – Съединени американски щати са поискали Южна Корея да направи изключение и да даде оръжие на Украйна. След разкритието на тези данни, управляващите там се пробват да избегнат тематиката и да намелят напрежението.

Документите също по този начин показват подозрения по отношение на триумфа по време на пролетната атака на Украйна при опит за връщане на окупираните от Русия територии. Въпреки предоставените оръжия, американското разузнаване показва, че ще има умерени териториални триумфи през идващите месеци. Твърди се, че Украйна няма повече боеприпаси и бойци. Постоянният напън и потребността от тези два детайла могат да забавят цялата история.

В различен документ излиза наяве, че военната компания Вагнер е била подготвена да стартира да купува оръжие от Турция и в допълнение съоръжение. Турция не разяснява този случай, само че нещо по-интересно е, че членка на НАТО се е опитвала да наруши спогодбата по време на войната.

Става ясно, че Египет е имал предпочитание да изпрати на Русия към 40 хиляди ракети за Русия. Това е изненада, изключително откакто излиза наяве, че Египет е съдружник на Съединени американски щати и в това време не се пробва да скрие своите планове. Официалната точка на този документ не е била коментирана или избегната с изявление, че сходни проекти не са били приготовление от нито една от двете страни. Изненада от разкритията е, че сваленият дрон на Съединени американски щати не е единственият, който е попаднал под полезрението на съветските Военновъздушни сили. В края на септември е имало среща сред съветски изтребители и английски RC-135 разследващ аероплан, летял над интернационалните води над Черно море.

Изстреляна е даже ракета, само че това се е случило, най-малко по думите на съветските водачи, по време на техническа неточност. Американското разузнаване класифицира този случай като евентуален удар и достигането на спор, само че британците не разясняват този случай. От изтеклите документи може да се види, че Мосад публично поддържат митингите, които се случват в Израел, обвързани с измененията в закона и по-точно промените в наказателното право.

Израел отхвърля сходно приключване на документи. Последните два документа демонстрират, че Вагнер са правили опит да отидат в Хаити и да оказват помощ за битката с локалните банди. Не на последно място ще забележим, че в различен документ има интерес от страна на Китай да направи ново пристанище в Никарагуа. В средата на 2022 година китайска инженерна компания е почнала да мести своите запаси и техника точно в тази посока.

Какво демонстрира всичко това? Липсата на мнения от всички страни може да помогне за достоверността, само че има ли страна, която би удостоверила такива данни и би декларирала, че посоченият теч е истина. Възможно е да виждаме приключване на подправена информация, което комбинира една истина и няколко неистини, изключително откакто сходни придвижвания могат да накарат всеки съперник да промени своята тактика. Всеки опит за търсене на истината ще бъде преместен върху разбор на тези данни. Само времето ще покаже какво в действителност се чака и какво в действителност ще се случи.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР