Изтекъл в медийното пространство секретен правителствен документ разкрива, че след

...
Изтекъл в медийното пространство секретен правителствен документ разкрива, че след
Коментари Харесай

Секретен анализ на британското правителство разкрива сериозни икономически щети заради Брексит

Изтекъл в медийното пространство конфиденциален държавен документ разкрива, че откакто Англия в последна сметка напусне Европейския съюз, икономическите вреди за Острова ще бъдат много всеобхватни, което може да понижи икономическия напредък с до 8% в границите на идващите 15 години.

Документът "Анализ на излизането от Европейски Съюз " преглежда икономическото влияние на Брекзит при три евентуални сюжета, оповестява уеб сайтът BuzzFeed News, представен от организация MarketWatch. Тези оценки не са обществено притежание, защото са "прекалено смущаващи ", съгласно неназован английски чиновник от департамента, отговарящ за процеса по овакантяване на Европейския съюз. Същият източник добави, че се чака английските министри да бъдат осведомени с този разбор до края на актуалната седмица.

В секретния документ се показва, че се чака икономическият напредък на Острова да пострада без значение от това дали Обединеното кралство успее да контракти или не комерсиално съглашение с Европейски Съюз. Дори и при най-хубавия сюжет, в който Англия ще получи достъп до Единния европейски пазар и след Брексит чрез опазване на участието в Европейската икономическа зона, икономическият напредък в дълготраен проект ще бъде по-слаб с към 2% по отношение на актуалните публични прогнози. Една по-всеобхватна договорка за свободна търговия би довела до по-слаб напредък с към 5% на Брутният вътрешен продукт в продължение на 15 години по отношение на настоящите прогнози, до момента в който най-лошият сюжет, при който няма комерсиална договорка и се наложи Англия да се върне към разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), ще докара до по-нисък от предстоящото стопански напредък с цели 8 на 100.

Този конфиденциален разбор също по този начин разкрива, че нито един от секторите на стопанската система и нито един от районите на Обединеното кралство няма да избегнат отрицателния последствия от Брекзит при някой от по-горните сюжети. Единствено селското стопанство би потърпевшо по-малко, при изискване че Англия се върне към разпоредбите на СТО. В този случай възможна комерсиална договорка със Съединени американски щати ще подтиква английския стопански напредък с към едвам 0,2% в по-дългосрочен проект.

Най-тежко засегнатите браншове на английската стопанската система ще бъдат автомобилният, търговията на дребно, в това число на храните и напитките, промишленото произвеждане, химическата индустрия и производството на облекла, оповестява Buzzfeed News, цитирайки секретния разбор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР