Изтеглянето повдига въпроси относно безопасността на около 30 милиона помпа

...
Изтеглянето повдига въпроси относно безопасността на около 30 милиона помпа
Коментари Харесай

BMW изтегля SUV, след като помпата за надуване на въздушната възглавница Takata се разпадна, хвърляйки шрапнел и ранявайки водача

Изтеглянето повдига въпроси по отношение на сигурността на към 30 милиона помпа за надуване Takata, които се проверяват от Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата. Повечето не са отзовани.

Takata употребява летлив амониев нитрат, с цел да сътвори дребна детонация, с цел да надуе въздушните възглавници при злополука. Но химикалът може да се утежни с времето, когато е изложен на високи температури и мокрота. Може да експлодира с прекомерно огромна мощ, да взриви железна кутия и да изхвърли шрапнели.

Най-малко 26 души са били убити в Съединени американски щати от надуватели Takata от май 2009 година насам, а минимум 30 са починали по света, в това число хора в Малайзия и Австралия. Освен това към 400 души са ранени.

Потенциалът за рискова нередовност докара до най-голямата поредност от евакуиране на коли в историята на Съединени американски щати, като бяха включени минимум 67 милиона помпа за надуване Takata. Правителството на Съединени американски щати споделя, че доста от тях не са ремонтирани. Около 100 милиона инфла...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР