Изтеглили кредити чрез кражба на самоличност и проиграли парите на

...
Изтеглили кредити чрез кражба на самоличност и проиграли парите на
Коментари Харесай

Млада двойка от Стара Загора завлече с 90 000 лева свои приятели от Хисаря

Изтеглили заеми посредством кражба на идентичност и проиграли парите на хазарт
Млада двойка от Стара Загора е съумяла да изтегли 90 000 лв. заеми посредством измами, а потърпевшите се трима - мъж и жена от Хисаря и още една жена, оповестиха от пловдивската районна прокуратура. Жертвите са се оказали близки до измамниците.

С набавените пари съумели да си купят БМВ за 10 000 лв., а множеството от сумата била изиграна на комар, изясни зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

Той добави, че от вкъщи на обвинените - мъж на 32 година и половинката му с 10 година по-млада,  са конфискувани мобилни телефони, флашки и документи, а тримата потърпевши към този момент са разпитани като очевидци. 

Измамата е осъществена напълно онлайн. Обвинените са заблудили приятелите си, че ще им създадат колажи и по този начин са снимали лицата им. Сдобили се и с фотографии на персоналните им карти, след което основали подправени имейл адреси на тримата. Използвайки тези имейли за контакт, те са кандидатствали за заеми в разнообразни банки.

На името на потърпевшите са отпуснати 9 заема. Измамата е разкрита инцидентно, когато от друга банка в която едната жена има сметка са се свързали с нея и са ѝ съобщили, че има отговорности. Установено е, че с нейните данни са изтеглени 2 заема от по 5000 лева всеки. На другата потърпевша са отпуснати малко над 17 хиляди, а приятелят ѝ е олекнал с 60 000 лева. 

Извършителите са арестувани, като дамата е пусната под домакински арест, защото имала малко дете.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР