Изстреляният от Китай в понеделник спътник Хайян за реализирането на

...
Изстреляният от Китай в понеделник спътник Хайян за реализирането на
Коментари Харесай

Китайско-френският спътник Хайян ще наблюдава всички океани

Изстреляният от Китай в понеделник сателит " Хайян " за реализирането на взаимни океаноложки планове с Франция ще разреши на двете страни по-ефективно да се борят с световните промени на климата, предават международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Китайско-френският сателит " Хайян " ще играе значима роля при наблюдението на всички океани на нашата планета, при предотвратяването и ликвидирането на следствията от стихийни бедствия и в битката с климатичните промени ", се споделя в поздравлението на китайския президент Си Цзинпин, отправено до френския му колегаЕманюел Макрон във връзка сполучливия старт.

По думите на китайския началник Пекин има намерение да продължи тясното съдействие с Париж както в региона на аерокосмическите технологии, по този начин и по направлението на двустранното им стратегическо партньорство. Еманюел Макрон от своя страна посочи, че с извеждането в орбита на " Хайян ", Франция и Китай са създали значима крачка в реализацията на взаимните планове в тази област.

Спътникът " Хайян " беше изстрелян благодарение на ракетата-носител " Чанчжън-2C " от космодрума Цзюцюан от северозападната провинция Гансу. Космическият уред, изведен в хелиостационарна орбита, ще събира данни за разнообразни цели, включително и за проучването на ресурсите на океаните и за провеждането на избавителни интервенции по море. Това е 289-ият старт на ракета-носител от серията " Чанчжън ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР