Изслушаха в съда СРС-та по делото Иванчева Името на отстранения

...
Изслушаха в съда СРС-та по делото Иванчева Името на отстранения
Коментари Харесай

Изслушаха в съда СРС-та по делото „Иванчева”

Изслушаха в съда СРС-та по делото „ Иванчева ” Името на отстранения кмет на „ Младост ” Десислава Иванчева не се появи в СРС-тата по делото, изслушани през днешния ден в правосъдна зала. Тя е упрекната във взимане на рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин, с цел да придвижи преписката му за градеж в квартала. На записите през днешния ден се чуха телефонни диалози сред Ваклин и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров, който е упрекнат за ходатайство. Името „ Иванчева ” обаче по този начин и не се загатва непосредствено, а се чуват изрази като „ тя ”, „ тази жена ”, „ онази жена ”, „ шефката ” и други
 
В правосъдната зала бяха прослушани поредност от телефонни диалози сред Александър Ваклин и Петко Дюлгеров. От показанията, които Ваклин даде по-рано пред съда, се разбра, че потърсил Дюлгеров, с цел да му помогне със забавената му кореспонденция за градеж и да му уреди среща с Десислава Иванчева.
 
„ Ще се забележим с онази госпожа. Те се мотат, преднамерено го вършат. Уж откриха преписките ”, споделя Дюлгеров, след което загатва, че прави телевизионно предаване, което желае да реалокира в по-голяма телевизия. За задачата търси рекламодатели и моли Ваклин за подпомагане. Бизнесменът се съгласява.
 
В идващ диалог Дюлгеров към този момент споделя, че се видял с „ тази госпожа ”, само че тя била ядосана от дело, което Ваклин бил завел. Ваклин прецизира, че е почнал процедура против Столичната община за безмълвен отвод от позволение и твърди, че то не е персонално против „ нея ”. Дюлгеров възразява с: „ Ма тя тия неща много-много не ги схваща. Изкара го надали не персонално такова. Това в допълнение натоварва нещата ”.
 
В идващите диалози към този момент се приказва за желана парична сума. Дюлгеров прецизира, че „ по принцип, нали, почти работя за 15% от сумата, зависи каква е. Но това ще го уточним с тебе ”. Ваклин обаче възразява с: „ Много те почитам, само че това е различен човек ”, след което желае персонална среща и гаранция от кметицата, тъй като по думите му: „ Това не са ми пари за закуска. Не са даже в границите на рационалното ”.-->
 
Дюлгеров обаче отхвърля с думите „ Тука аз ти подсигурявам ” и декларира, че тя нямало да се съгласи на среща.
 
В показанията си по-рано пред съда Ваклин съобщи, че в никакъв случай не е приказвал за пари персонално с Иванчева и нямал метод да ревизира дали Дюлгеров предава вярно думите му на нея и назад.
 
Междувременно през днешния ден упрекнатата заместничка на Иванчева - Биляна Петрова, още веднъж се оплака от изискванията в ареста. По думите й в тясната килия още веднъж са трима души, а въздухът безусловно не достигал.
 
Прослушването на СРС-тата ще продължи на 17 декември, когато е идващото съвещание по делото. До тогава би трябвало да е станало ясно и дали втората инстанция ще пусне под домакински арест Иванчева и Петрова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР