Изследване потвърди връзката между поддържането на здравословен начин на живот

...
Изследване потвърди връзката между поддържането на здравословен начин на живот
Коментари Харесай

Изследване потвърди връзката между поддържането на здравословен начин на живот и психичното здраве

Изследване удостовери връзката сред поддържането на здравословен метод на живот и психологичното здраве, оповестява Българска телеграфна агенция.

Резултатите от проучването, оповестено в сп. „ Нейчър Ментал Хелт “, демонстрираха, че седем фактора за здравословния метод на живот – умерената консумация на алкохол, здравословното хранене, постоянната физическа интензивност, достатъчният сън, въздържането от тютюнопушене, ограничението на заседналия метод на живот и поддържането на обществен контакт, са свързани с по-нисък риск от меланхолия.

Проучването беше извършено от интернационален екип от откриватели от голям брой институти, в това число китайския Университет Фудан и Кеймбриджския университет във Англия.

Екипът разпознава седемте фактора за здравословен метод на живот, като проучва данните на близо 290 000 души, събрани от огромната биомедицинска база данни и проучвателен запас „ Байобанк Англия “.

Според резултатите от проучването измежду седемте фактора най-значително влияние оказва сънят. Спането от седем до девет часа на нощ понижава риска от меланхолия с 22 %. След това идва въздържането от тютюнопушене, което понижава риска с 20 %. Поддържането на обществен контакт понижава риска с 18 %, ангажирането с постоянна физическа интензивност – с 14 %, ограничението на заседналото държание до ниски или умерени равнища – с 13 %, умерената консумация на алкохол – с 11 %, а поддържането на здравословна диета намялава риска от меланхолия с 6 %.

Изследването също по този начин откри, че мозъчната конструкция, имунометаболичните и генетичните механизми могат да обяснят връзката сред метода на живот и депресията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР