Изследване на южноафрикански учени показва, че вариантът на коронавируса Омикрон

...
Изследване на южноафрикански учени показва, че вариантът на коронавируса Омикрон
Коментари Харесай

Проучване в Южна Африка показва, че Омикрон може да измести Делта

Изследване на южноафрикански учени демонстрира, че разновидността на ковид " Омикрон " може да измести " Делта " разновидността, защото заразяването с новия вид покачва имунитета към по-стария , осведоми " Ройтерс ".

Проучването е обхванало единствено дребна група хора и не е минало научна критика, само че е открило, че хората, които са били инфектирани с " Омикрон ", изключително тези, които са били имунизирани, са развили нараснал имунитет към разновидността " Делта ".

Анализът е присъединил 33 имунизирани и неимунизирани хора, които са били инфектирани с разновидността " Омикрон " в Южна Африка.
 Фаучи към американците: Омикрон не дaва мотив за утешение
Фаучи към американците: Омикрон не дaва мотив за утешение

Призовава към имунизиране и нерешителност

Въпреки че създателите са открили, че неутрализацията на " Омикрон " се е нараснала 14 пъти за 14 дни след началото на изследването, те също по този начин са открили, че е имало 4,4-кратно нарастване в неутрализацията на разновидността " Делта.

" Увеличаването на неутрализацията на разновидността " Делта " при човеци, инфектирани с " Омикрон ", може да докара до понижена дарба на " Делта " да заразява наново тези човеци ", подчертаха учените, провели изследването.

Резултатите от изследването са " в сходство с това, че " Омикрон " измества разновидността " Делта ", откакто може да провокира имунитет, който обезврежда " Делта ", което прави повторното заразяване с " Делта " по-малко евентуално ".
 Каква отбрана обезпечава бустерната доза против Омикрон?
Каква отбрана обезпечава бустерната доза против Омикрон?

В обществените мрежи се тиражират подозрения...

Според учените последствията от това изместване ще зависят от това дали " Омикрон " е по-малко патологичен спрямо " Делта ".

" Ако е по този начин, тогава честотата на тежкото заболяване от COVID-19 ще бъде понижена и инфекцията може да се промени, с цел да стане по-малко разрушителна за хората и обществото ", акцентират учените.

Алекс Сигал, професор в Африканския институт за здравни проучвания в Южна Африка, написа в " Туитър ", че в случай че " Омикрон " е по-малко патологичен, както наподобява от южноафриканския опит, " това ще помогне да изтласка Делта ".
 СЗО: Ситуацията с Омикрон бързо се утежнява
СЗО: Ситуацията с Омикрон бързо се утежнява

Броят на инфектираните се удвоява на всеки два-три дни...

Според по-ранно изследване в Южна Африка налице е стеснен риск от хоспитализация и тежко заболяване при хора, инфектирани с " Омикрон " спрямо " Делта " разновидността, макар че създателите споделят, че част от това евентуално се дължи на високия имунитет на популацията.

Вариантът " Омикрон ", открит за първи път в Южна Африка и Хонконг през ноември, от този момент се популяризира по целия свят и заплашва да претрупа лечебните заведения в някои страни.
 Омикрон опустошава Европа, Германия се готви за най-лошото, нито една страна не е изключение
Омикрон опустошава Европа, Германия се готви за най-лошото, нито една страна не е изключение

В Politico: Ще доближи всеки неимунизиран, ще натовари здравните системи и ще удари цялата стопанска система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР