Изследване на общественото мнение в Германия от тази седмица, преди

...
Изследване на общественото мнение в Германия от тази седмица, преди
Коментари Харесай

Изборите в Германия: Нови данни потвърждават преднината на Меркел

Изследване на публичното мнение в Германия от тази седмица, преди изборите за парламент в страната в неделя, удостоверява преднината на канцлера Ангела Меркел за спечелването на четвърти мандат, предава Ройтерс. 

Проучването е направено от Forsa за телевизия RTL и списание Stern. То демонстрира поддръжка за ръководената от Меркел коалиция ХДС/ХСС, наричана в Германия ‘Union’, от 36% - с 1% спад по отношение на предходното изследване на публичните настройки. Това е най-ниското равнище на поддръжка от април насам,но задоволително да обезпечи постоянна преднина на обединението пред главния политически съперник - германската социалдемократическа партия (СПД). Тя събира непроменените 23% утвърждение. Нейният водач Мартин Шулц води акция най-вече за битка с неравенството, само че Меркел държи преднина с посланието, че немската стопанска система би трябвало да бъде готова за бъдещето посредством вложения в цифровите технологии . Това наподобява рационална организационна стратегия на мнозина измежду гласоподавателите във времена на мощен стопански напредък в страната. 

Нови наблюдения на основания в Манхайм стопански институт ZEW демонстрират, че настроенията измежду немските вложители са се подобрили повече от предстоящото през септември, до момента в който паниките им за еврото са намалели при мощна европейска валута. 

Германските федерални избори явно не са  разглеждани като източник на неустановеност, разяснява в изказване президентът на ZEW професор Аким Вамбах. 

В допитването от през днешния ден излиза наяве, че при възможен пряк избор за Меркел или за Шулц, 48% от германците биха подкрепили Меркел, а 22% - Шулц. 30% не избират никой от двамата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР