Изследване на китайски учени потвърди хипотезата, че коронавирусът може да

...
Изследване на китайски учени потвърди хипотезата, че коронавирусът може да
Коментари Харесай

Изследване: Коронавирусът се предава и по полов път

Изследване на китайски учени удостовери хипотезата, че коронавирусът може да се предава и по сексуален път, съобщи организация Reuters с позоваване на пубилкация в " Journal of the American Medical Association ".

Изследвани са 38 пациенти от мъжки пол, като в спермата на шестима от тях - 16% от всички обхванати в изследването, са открити следи от SARS-CoV-2. Специалистите прецизират, че става дума за оздравяващи пациенти, само че се оказва, че все пак са заразни.

Още преди този момент изследване лекарите допускаха, че причинителят на COVID-19 може да се открие и в спермата, както при вирусите, причиняващи зика и ебола. Ранните проби на 12 мъже обаче се оказаха негативни за SARS-CoV-2 в проби от сперма.

Учените вършат ангажимента, че проучването е извършено измежду дребна група хора и данните може да се трансформират при разширение на обсега му. Засега не може да се каже изрично дали намиращите се в спермата вируси могат да нападат организма на различен човек при полов контакт.

Учените обаче означават, че въздействието на SARS-CoV-2 върху мъжкото здраве може радикално да промени разбирането за профилактиката на болестта COVID-19.

Според медиците, освен би трябвало да проведат по-мащабни проучвания, само че и да се наблюдава по какъв начин вирусът може да повлияе на репродуктивната система на пациентите в дълготраен проект. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР