Изследване на гробницата на фараона Тутанкамон със специален радар потвърди

...
Изследване на гробницата на фараона Тутанкамон със специален радар потвърди
Коментари Харесай

Потвърдиха тайни камери в гробницата на Тутанкамон

Изследване на гробницата на фараона Тутанкамон със специфичен радар удостовери съществуването на скрити кухини или пространства зад едната от стените на гробницата, оповестява порталът Youm7, като се базира на източници в министерството на паметниците на древността и културното завещание на Египет.

Става дума за две секрети стаи зад стените на гробницата на фараона. „ Според източници резултатите от проучването са открили съществуването на предмети с органически генезис, допустимо кости или дърво, а също и на други от метал “, написа изданието.

Източниците настояват, че министърът на антиките на Египет Мамдух ад-Дамати ще вземе решение за в допълнение проучване на гробницата благодарение на радари за удостоверение на резултатите от първото проучване.

Според теорията на английския археолог Николас Рийвс зад една от стените в гробницата на фараона Тутанкамон може да е прикрит вход в гробницата на фамозната древноегипетска кралица Нефертити, чиято гробница до момента не е открита. Входът, наподобява, е бил изобретателно замаскиран с стенописи на едната от стените на гробницата на младия фараон, който се счита за неин приемен наследник. Британският академик е направил заключението след детайлно проучване на тримерните лазерни сканирани фотоси на гробницата, а също и на нейния проект.

Според Рийвс, като изучавал триизмерното копие на гробницата и си задавал въпроса, за какво гробницата на Тутанкамон е доста по-малка от тази на другите древноегипетски царе, той по цяла поредност обстоятелства стигнал до заключението, че тази гробница изначално е била предопределена за царицата, а не за царя.

Нейното потребление за младия фараон се е наложило заради скоропостижната кончина на Тутанкамон и неналичието на друго уместно място. Ученият е предложил теорията му да се ревизира с радар, който разрешава елементарно разкриване на вероятни кухини зад стените.

Търсят при Тутанкамон майка му или жена му

Погребалната Маска на Тутанкамон е била за Нефертити

Предложението на Рийвс е било признато от египетските управляващи, само че египетската страна в началото се отнесла скептично към опцията за откриването точно на гробницата на Нефертити.

При това, по думите на Ад-Дамати, откриването на кухини в гробницата на Тутанкамон, без значение от всичко, ще бъдат значимо изобретение в египтологията.

Дали зад стените има погребална камера, следва да разберем, само че по отношение на Нефертити, то откривателите от дълго време считат, че към този момент са разкрили нейната мумия.

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР