Изследване на експерти от Университета на Пенсилвания (САЩ) разкрива какви

...
Изследване на експерти от Университета на Пенсилвания (САЩ) разкрива какви
Коментари Харесай

Учени посочиха 7 фактора, влияещи върху сърцето

Изследване на специалисти от Университета на Пенсилвания (САЩ) разкрива какви условия би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да може човек да има високи индикатори за липса на сърдечно-съдови болести – специалистите са разпознали 7 съществени фактора, които въздействат на това, оповестява zdrave.to.

Изследователите анализирали данни за 74 701 души. Първоначално хората били подложени на анкети с въпроси за общото им здравословно положение, а по-късно, в продължение на четири години, постоянно прекосявали медицински прегледи и провеждали лабораторни проучвания. След това те се следени още пет години, като деликатно са проследявани всички случаи на сърдечно-съдови болести.

Учени от Съединените щати разкрили, че единствено към 19% от участниците в плана са получили висок резултат. Според учените тези доброволци са имали 79% по-нисък риск от сърдечни болести в идващите пет години, в сравнение с тези, които са получили невисок резултат.

Експертите са показали седем съществени фактора на въздействие, които дефинират положителното здраве на сърцето. Ето ги:

Спиране на тютюнопушенето (в идеалния случай, да не сте пушили никога);

Физическа интензивност на равнище от най-малко 150 минути седмично;

Индекс на телесна маса: по-малко от 25 kg / m2;

Диета, която подхожда на диетата DASH, която се основава на яденето на плодове, зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни, птици, риба и нискомаслени млечни артикули, като в същото време се понижава количеството сол, алено месо, сладкиши и сладки питиета в менюто;

Кръвно налягане при стойности 120 / <80 mmHg. v.

Концентрация на холестерол в кръвта под 200 mg / dL;

Кръвната захар на гладно е по-малко от 100 mg / dL.

Авторите на работата означават, че нито един от изброените фактори не играе решаваща роля – техният потребен резултат се обезпечава от кумулативния резултат. Те прибавят, че всичките седем индикатора подхождат на рейтинга „ чудесно “ единствено при 2% от хората на Земята.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР