Изследователи са открили противоотрова срещу смъртоносното ужилване на едно от

...
Изследователи са открили противоотрова срещу смъртоносното ужилване на едно от
Коментари Харесай

Откриха противоотрова срещу едно от най-отровните създания на Земята

Изследователи са разкрили противоотрова против смъртоносното ужилване на едно от най-отровните създания на Земята - австралийската кубовидна медуза, известна и като морска оса, оповестяват Франс прес и ДПА, базирайки се на обява в сп. "Нейчър къмюникейшънс ".
Новата противоотрова, открита посредством потребление на техники за генно редактиране, блокира признаците до 15 минути след контакт, изясняват експертите от университета на Сидни, осведоми Българска телеграфна агенция.
Австралийската кубовидна медуза има към 60 пипала, всяко от които снабдено с милиони дребни "куки ", цялостни с отрова. Отровата на една медуза е задоволителна да убие над 60 души.
Единично ужилване предизвиква некроза - гибелта на множеството кафези в орган или тъкан, и непоносима болежка. Ако е по-голяма, отровната доза може да аргументи прекъсване на сърцето и даже гибел до няколко минути.
Третирането след ужилване от медуза се състои в поливането с оцет на засегнатия сектор за 30 секунди или с доста гореща вода за 20 минути.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР