Изследователи са открили ефективен метод да накарате хората да пият

...
Изследователи са открили ефективен метод да накарате хората да пият
Коментари Харесай

Има една лесна стратегия за намаляване на приема на алкохол

Изследователи са разкрили ефикасен способ да накарате хората да пият по-малко алкохол: подчертайте покачвания риск от рак, който идва с поглъщането, и съчетайте това с броенето на всяко пиво.

Твърде доста пиянство не води единствено до рак, несъмнено. Прекаляването с алкохола е обвързвано с цялостен набор от проблеми, в това число преждевременна гибел, сърдечни болести, храносмилателни проблеми и нараснал риск от деменция.

„ Открихме, че съчетаването на информация за алкохола и рака с съответно практическо деяние – броене на техните питиета – води до това, че пиещите понижават количеството алкохол, което употребяват “, сподели икономистът и психолог Симоне Петигрю от Института за световно здраве на Джордж, когато бяха оповестени констатациите.

За изследването бяха попълнени три анкети: 7995 души попълниха първата, 4588 от тези хора попълниха втората три седмици по-късно, а 2687 души приключиха окончателната анкета три седмици по-късно. Участниците бяха разграничени на разнообразни групи и им бяха показани разнообразни реклами и известия за пиенето.

Брой напитките си
Една композиция се откроява спрямо контролна група: телевизионна реклама, свързваща пиенето и рака, дружно с предложение да броите напитките си, е една от най-ефективните при карането на хората да опитат да понижат приема на алкохол.

Това било и единствената композиция, при която хората в действителност понижиха доста потреблението на алкохол през шестте седмици.

Други подходи – като поощряване на хората да избират избран брой питиета и по-късно да се придържат към него – в действителност подтикнаха някои от доброволците да опитат да понижат, само че имаше явен победител въз основа на хората, участващи в това проучване.

„ Много хора не знаят, че алкохолът е канцероген “, сподели Петигрю. „ Това е значима информация, до която пиещите би трябвало да имат достъп. Но да споделяме на хората, че алкохолът предизвиква рак, е единствено част от решението – ние също би трябвало да им дадем способи да подхващат дейности, с цел да понижат риска си. “

Според Световната здравна организация потреблението на алкохол може да се дължи на цели 7 % от преждевременните смъртни случаи в международен мащаб, а повишението на осведомеността на пиещите за рисковете за здравето е един от методите за справяне с този проблем.

Докато здравните организации също са търсили способи да създадат алкохола по-малко наличен и по-скъп, в последна сметка персоналният избор ще дефинира дали държанието към алкохола ще се промени в дълготраен проект.

В това съответно изследване участниците били определени да бъдат „ необятно демографски представителни за австралийската пиеща общност “, тъй че това не е метод, който безусловно ще работи другаде – само че наподобява, че преброяването на вашите питиета може да бъде една алтернатива, която да опитате, в случай че желаете да премахнете този табиет.

„ Има лимитирани налични запаси за акции за понижаване на вредата от алкохола, тъй че е значимо да разберете кои послания резонират най-добре, с цел да подсигуряваме, че имат най-хубавия късмет да работят “, сподели Петигрю.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР