Изследователи от Тексаския университет в Остин направиха важно откритие в

...
Изследователи от Тексаския университет в Остин направиха важно откритие в
Коментари Харесай

Изследователи направиха важно откритие в лечението на рака

Изследователи от Тексаския университет в Остин направиха значимо изобретение в лекуването на рака. Те са разпознали ново лекарство, наречено PEG-MTAP, за което е открито, че усъвършенства способността на имунната система да се бори против тумори. Чрез опити, извършени върху мишки с меланом, рак на пикочния мехур, левкемия и рак на дебелото черво, лекарството съумя да инхибира растежа на тумора, да удължи живота и да усъвършенства ефикасността на имунотерапията.

Изследователите се концентрираха върху обща делеция в ДНК сегмента, прочут като 9p21, който се следи при доста типове рак. Това изтриване разрешава на туморите да порастват без надзор и да заобикалят имунните реакции, оповестява expresshealthcaremgmt.com. Установено е, че това изтриване води до освобождение на съединяване, наречено метилтиоаденозин (МТА), което нарушава естественото действие на имунните кафези и отслабва успеваемостта на имунотерапиите.

Въпреки това, PEG-MTAP е посочил способността да възвръща функционалността на имунната система посредством понижаване на равнищата на MTA до тяхното обикновено положение. Това предизвиква увеличение на нападателните Т кафези към тумора, които играят решаваща роля при идентифицирането и насочването на раковите кафези. Тези Т кафези освобождават ензими, които разграждат и унищожават тумора от вътрешната страна.

Освен това загубата на сегмента 9p21 води до липса на гени, виновни за контролиране на клетъчния напредък и разделяне, което разрешава на раковите кафези да се развъждат неконтролируемо. Освен това делецията отстранява ген, който обезврежда токсичните резултати на MTA, като в допълнение дава опция на раковите кафези да потискат имунната система.

Последиците от това проучване са значими за лечението на рака. Пациенти с ракови болести, проявяващи делеция 9p21, може да не реагират добре на имунотерапии, само че PEG-MTAP евентуално може да преодолее тази устойчивост. Чрез ориентиране към метаболизма на MTA, лекарството има капацитета да отвори нови благоприятни условия за лекуване на пациенти с рак с недостиг на MTAP.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР