Изследователи от Китай и САЩ са установили общите характеристики сред

...
Изследователи от Китай и САЩ са установили общите характеристики сред
Коментари Харесай

Специалисти определиха най-честите характеристики на смъртоносния COVID-19

Изследователи от Китай и Съединени американски щати са открили общите характерности измежду 85 пациенти с Ковид-19, умряли в Ухан в ранните стадии на разпространяване на ковид, заяви Медикъл експрес.

Резултатите от изследването на най-голямата до момента група умряли пациенти с ковид са оповестени от сп. " Американ джърнъл ъв респиратори енд критикал кеър медисин ", издание на Американското торакално сдружение, от екип управителен от Юнчжън Ду, написа Българска телеграфна агенция.

Учените са анализирали данните от електронните здравни досиета на пациенти, умряли от Ковид-19 в две лечебни заведения в Ухан, Китай, в интервала 9 януари -15 февруари 2020 година Ухан тогава бе епицентърът на епидемията от ковид.

" Най-многобройни са смъртните случаи при мъжете над 50 година с незаразни хронични болести ", оповестяват учените. Те акцентират, че съгласно резултатите от разбора им рисковата група са мъже над 50 година с хронични коморбидни положения, в това число високо кръвно налягане, коронарни сърдечни болести и диабет.
Средната възраст на пациентите, обхванати от проучването е 65,8 година 72,9 на 100 от тях са мъже. Най-разпространените общи признаци са тресчица, зной и отмалялост.

Малко над 80 на 100 от пациентите имали при постъпване в болница доста ниски равнища на еозинофили - бели кръвни кафези, които понижават при остри дихателни инфекции. Усложненията включват дихателна непълнота, изострен респираторен дистрес синдром и сърдечна аритмия. Повечето пациенти са вземали антибиотици, антивирусни препарати и глюкокортикоиди. На някои бил прилаган интравенозно имуноглобулин или интерферон алфа-2 бе.

" Ефективността на медикаменти като антивирусни препарати и имуносупресивни сътрудници против Ковид-19 не е изцяло известна. Вероятно най-знамичото ни наблюдаване е, че респираторните признаци може да не се появят до седмица след заразяване, щом това се случи, е допустимо внезапно утежняване на положението, което е видно от продължителността на времето от приемане в болница до гибел (средно 6,35 дни) ", показват откривателите.

Въз основа на техните наблюдения, ниските равнища на еозинофили в кръвта може да са знак за неподходяща прогноза на болестта. Учените показват също, че ранните прояви на дефицит на въздух може да се възприемат като признак на Ковид-19. Те означават, че комбинацията от антимикробни медикаменти - антивирусни и антибиотици, не са помогнали изключително на тези пациенти. Повечето от пациентите, обхванати в проучването, са умряли от множествена органна непълнота. 

Източник: Medical Express / Българска телеграфна агенция

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР