Изследователи от два центъра в Берлин и Бон са стигнали

...
Изследователи от два центъра в Берлин и Бон са стигнали
Коментари Харесай

Има само един начин за заразяване с коронавирус, твърдят германски учени

Изследователи от два центъра в Берлин и Бон са стигнали до извода, че най-вероятният и на практика единствен метод за заразяване с ковид е капковият път. Това оповестява RTL Today.

Хендрик Стрек, вирусолог в Университетската болница в Берлин, и Кристиан Дростен, шеф на Института по вирусология и проучване на ХИВ в Университета в Бон, откриха, че коронавирусът SARS-CoV-2 е извънредно предразположен на изсушаване във въздуха, тъй че единственият метод да се болестите е посредством контакт на капчиците с носителя на вируса.

Групата отпред със Стрек изследва всички случаи на коронавирусна зараза в град Хайнсберг, където са регистрирани повече от 1,4 хиляди случая. В резултат се оказа, че заразяванията постоянно са били резултат от непосредствен контакт сред хората за дълго време. А в тампоните, взети от разнообразни повърхности на публични места - от дръжки на порти, телефони или тоалетни, нямаше следи от „ жив “ ковид. Според Стрек това допуска, че да се заразиш посредством допиране на инфектирани повърхности е доста малко евентуално.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР