Изследовател на тайните на прохода "Дятлов" Валентин Дегтерев предложи много

...
Изследовател на тайните на прохода "Дятлов" Валентин Дегтерев предложи много
Коментари Харесай

Шокираща версия за трагедията с 9 младежи в прохода "Дятлов"

Изследовател на тайните на прохода "Дятлов " Валентин Дегтерев предложи доста необикновена версия за гибелта на туристите в Северен Урал. Според него не е изключено всички да са били погубени от болест с извънредно дребен инкубационен интервал.

На страницата си във Facebook той споделя историята, която чул от лекаря Александър Кошевец. Мъжът, който е умрял през 2008 година, е участвал на аутопсията на част от туристите. Тогава на медиците в моргата е било казано, че би трябвало да се носят специфични костюми, защото жертвите са инфектирани с рискова зараза.



Труповете имали чудноват цвят и излъчвали радиация. Дрехите на студентите били изпратени за експертиза.

Лекарите са разкрили инфекцията единствено при топене на телата. Преди това анализите не посочили нейното наличие.

При огромен мраз вирусът не е рисков. Процесът на болестта е съпроводен от халюцинации: най-вероятно хората са имали възприятие, че някой ги преследва. Поради болестта тъканите на крайниците им са отказали, а при някои е почнала гангрена.

Дегтерев означи, че това е единствено една от версиите за случилото се и не разполага с обстоятелства, които да потвърдят теорията му.

Трагедията, станала обект на следствие, се разигра в нощта на 2 февруари 1959 година в Северен Урал. Тогава група от девет туристи - две девойки и седем младежи, измежду които и ръководителят Игор Дятлов, умират мистериозно.



Издирването на групата стартира на 16 февруари 1959 година По-късно се оказва, че част от членовете на групата са починали от студа, а други - от съществени контузии.

Версиите за аргументите за нещастието са многочислени - от научни до фантастични, само че нито една от тях към момента не е съумяла да изясни не загубата на 9 човешки живота.

Проходът, където групата умира, в този момент се назовава проходът „ Дятлов”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР