Израснах в щастливо семейство. Бях любимка на родителите си и

...
Израснах в щастливо семейство. Бях любимка на родителите си и
Коментари Харесай

„Ще те лиша от родителски права“, заплаши ме баща ми

Израснах в щастливо семейство. Бях фаворитка на родителите си и в никакъв случай не съм изпитвала липса на вниманието им. Но в този момент имам доста сложни връзки с тях. Особено с татко ми, тъй като той ме счита за неприятна майка.

Бях примерно дете. Учих добре, слушах родителите си и в никакъв случай не се забърквах в неприятни компании. Но по този начин се случи, че забременях извънбрачнп в 3-та година в университета. Не желаех да се отдам на майчинството и детето не беше включено в проектите ми.

Родителите ми не разрешиха даже да мисля за аборт. Те дадоха обещание да ми оказват помощ и да ме поддържат, а също по този начин настояха Алексей и аз да се оженим. Трябваше да се съглася.

След сватбата заживяхме при родителите ми. Алексей въобще не се грижеше за детето и очевидно се отдалечи от мен. Баща ми постоянно се оплакваше от него и споделяше, че с подобен лентяй нищо положително не ме чака. Само желал да пуши, да бърника в телефона или да отиде на бира с другари.

Мина време. Дъщеря ми беше напълно на моите грижи. Е, родителите ми помагаха. Алексей живееше единствено за себе си и съвсем не ми даваше пари. Стигна се до такава степен, че оставях Ана на майка ми и ходех на работа. А след това трябваше да отида в различен град за един месец, тъй като ми предложиха покачване.

Когато се върнах, настоях за бракоразвод. Алексей не спори и ме пусна без да прави проблеми. Сигурно от дълго време е чакал този миг. И по този начин стартира моят нов живот.

Три години след развода срещнах Гришо. Той беше тъкмо противоположното на първия ми брачен партньор. Той знаеше, че имам дете, тъй че беше подготвен за такава отговорност. Той имаше съществени проекти за мен и аз му се доверих изцяло.

Един ден Гриша реши да се срещне с родителите ми. Но се случи по този начин, че пристигнахме доста късно, тъй като попаднахме в запушване. Татко цяла вечер гледаше моя обичан с неприятелски взор, след което ме води настрани и сподели:

— Не утвърждавам избора ти. Няма да ти разреша да имаш връзка с него. Ани има потребност от татко, а не от безделник.

Бях шокирана. Исках да имам вяра, че татко ми в последна сметка ще промени решението си. Когато пътищата им се пресичаха, баща говореше сдържано и не влизаше в открити конфликти.

Разбрах, че би трябвало да взема някакво решение и да поема отговорност за живота си, а не да се покорявам на татко си. Започнах да групирам нещата на щерка ми, с цел да се преместя да пребивавам при Гришо един път вечно.

— Няма да те пусна! Той не се нуждае нито от теб, нито от Ана! Един лентяй ми беше задоволителен, повече няма да позволи сходна неточност! Можеш да правиш салта с всеки в леглото, само че аз няма да нараня внучката си – сподели татко ми.

— Това е щерка ми и аз вземам решение къде ще живее!

Изпаднах в нервна рецесия. Баща ми в никакъв случай не хвърля думите си напразно. Страхувам се, че ще го направи. Мама дава обещание да приказва с него, само че не мисля, че това ще промени нещо. Какво да върша? Искам да бъда и добра майка, и примерна щерка, и обичана жена…

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР