Израелците са известни със своето отношение към храната и необичайната

...
Израелците са известни със своето отношение към храната и необичайната
Коментари Харесай

Как да следваме проста, но ефективна израелска диета

Израелците са известни със своето отношение към храната и необикновената кухня. Те имат доста забрани за избрани артикули и имат ясни правила за това какво и по кое време. Но диетолозите от Израел стигат още повече и основават диета, която съгласно тях освен оказва помощ за намаляване, само че и възстановява всички процеси в организма. По този метод няма да страдате повече от наднорменото тегло и неприятен метаболизъм.

Диетата е предопределена за дълго време и може да служи като хранителна система. Основата на диетата е вярната композиция от артикули. Ето главните правила на израелската диета за здравословно намаляване.

Съвместимост на продуктите

Израелските експерти по хранене споделят, че не би трябвало да употребявате монодиета за намаляване, която не обезпечава на тялото всичко, от което то се нуждаете и може да повлияе неподходящо на вашето здраве. Експерти считат, че актуалният човек преяжда, а това води освен до наднорменото тегло, само че също по този начин и до появяването на заболявания, свързани със затлъстяването: диабет, камъни в жлъчката и камъни в бъбреците, хипертония, астма.

За да настроите тялото и да отслабнете, е належащо да се обмисли съвместимостта на продуктите. Например, месо, яйца, сирене може да се употребява със зелени зеленчуци, само че не ги използвайте с мляко, нишестени храни, кисело плодове, заквасена сметана, масло и растително масло. Рибата се комбинира единствено със зелени зеленчуци.

Млякото не се комбинира с нищо. Мазнините са потребни за хранене единствено със зърнени култури и зелени зеленчуци. Зелените зеленчуци са положителни с протеини и нишесте. Не киселинните плодове са по-добре да се ядат настрана, само че е нежелателно да се комбинират с житни растения, самун и протеини.

Скоростта на загуба на тегло не би трябвало да бъде повече от 5 кг на месец. Твърде бързото намаляване има гибелен резултат върху здравето. На тези правила израелските експерти по хранене са създали елементарна, само че ефикасна диета. Ето почти меню за деня.

ДИЕТА ЗА ЕДИН ДЕН

След събуждане на празен корем: една чаена лъжичка зехтин. Помага за очистването на черния дроб. След 15 минути изяжте чаша кисело мляко. Това възстановява храносмилателната система.

Закуска (30 минути след приемането на киселото мляко): зеленчукова салата, избор от овесена каша или елда, грах, царевица, извара. Зелен чай без захар, можете да добавите канела. След един ден може да вземете и рохко сварено яйце.

Обяд (12: 00-12: 30): 200 г плод.

Обяд (14: 30-15: 00): зеленчукова салата, зеленчукова чорба, варено или на пара месо (риба). Черен самун и печена ябълка.

Следобедна закуска (17: 30-18: 00): 300 г плод.

Вечеря (2 часа преди лягане): чаша кисело мляко или плодова примес. За плодовата примес, смилайте равни количества сушени фурми, кайсии, смокини, сушени сини сливи и орехи. Това е потребно за хора с проблеми с червата.

Когато се предлага диета, пийте задоволително количество течности. Най-добре е чиста вода, само че може да я заменяте с мляко, сокове и компоти. Тази диета може да бъде прилагана дълго време без да се навреди на здравето ви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР