Израелците имат по-положителна представа за Германия, отколкото германците за Израел,

...
Израелците имат по-положителна представа за Германия, отколкото германците за Израел,
Коментари Харесай

Израелците са по-добре настроени към Германия, отколкото германците към Израел

Израелците имат по-положителна визия за Германия, в сравнение с германците за Израел, демонстрират данни от ново изследване на публичното мнение за германско-израелските връзки, оповестено през днешния ден, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Допитването е извършено от фондация " Бертелсман " – немска изследователска неправителствена организация, която работи за обществена смяна.

Авторите стигат до извода, че германско-израелските връзки понастоящем като цяло са в обичайно положение, въпреки че регистрират проблеми с възпоменанието за Холокоста и надигането на антисемитизма в Германия.

В допитването са интервюирани повече от 1200 души от двете страни. Резултатите демонстрират, че до момента в който 63 на 100 от израелците декларират, че имат положително мнение за днешна Германия, единствено 46 % от германците споделят същото за Израел, като над една трета имат " относително " или " доста неприятно " мнение за тази страна.

Около 42 на 100 от интервюираните израелци са били в Германия, само че едвам 6 % от немските респонденти са посещавали Израел.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР