Израелското правителство обяви вчера, че ще привлече 65 000 чуждестранни

...
Израелското правителство обяви вчера, че ще привлече 65 000 чуждестранни
Коментари Харесай

Израел ще наеме 65 хил. чуждестранни строителни работници, за да замени палестинците

Израелското държавно управление разгласи през вчерашния ден, че ще притегли 65 000 задгранични строителни служащи от Индия, Шри Ланка и Узбекистан, с цел да бъде обновено строителството на голям брой обекти, прекъснато на 7 октомври, когато работещите на тях палестински строители бяха изпратени вкъщи вследствие на нападението против Израел от придвижването „ Хамас “, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1506
Около 72 000 палестински строители работеха на строителни обекти в Израел преди нападението, само че държавното управление ги уволни и не ги позволи назад в Израел от съображения за сигурност. В страната остават още към 20 000 задгранични служащи, само че съвсем половината строителни обекти са затворени заради дефицита на работна ръка.

Говорител на израелското министерство на строителството и жилищната политика съобщи, че нови групи задгранични служащи се чака да дойдат в Израел още през идващите седмици, защото държавното управление се стреми да избегне спирания в предлагането, което би основало риск от ново повишаване на цените на недвижимите парцели, защото лихвените проценти в страната стартират да падат, осведоми Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР