Израелското правителство е получило извънредни пълномощия, предаде АП. Парламентът на

...
Израелското правителство е получило извънредни пълномощия, предаде АП. Парламентът на
Коментари Харесай

Израелският кабинет получи извънредни пълномощия

Израелското държавно управление е получило изключителни компетенции, съобщи АП.

Парламентът на еврейската страна (Кнесет) е одобрил предлагането късно нощес на второ и трето четения. В изгода на плана са се оповестили 48 от 120 депутати, а срещу са дали своят вот 35-ма техни сътрудници.

С решението парламентаристите са дали зелена светлина на кабинета на Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и да приема постановления без решение от страна на законодателите при незабавни случаи.

Депутатите обаче не са дефинирали понятието незабавни случаи.

В останалите случаи парламентарната комисия, с сектор битка против разпространяването на коронавирусната зараза, е получила правото да се произнася по решението на органа на изпълнителната власт в границите на 24 часа. Ако държавното решение бъде отхвърлено, то отива за преправка.

С решението на Кнесета органът на изпълнителната власт е получил правото да вкарва изключително състояние, да уголемява пълномощията на армията и полицията, както и да взема решение за затварянето и и отварянето на просветителни институции, места за публично хранене, осъществяване на мероприятия и така нататък

Досега парламентаристите са могли да отхвърлят решение на кабинета.

Израелският парламент анулира държавно решение и остави заведенията за хранене отворени

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР