Израелското министерство на външните работи обмисля късане на дипломатическите отношения

...
Израелското министерство на външните работи обмисля късане на дипломатическите отношения
Коментари Харесай

Израел къса дипломатически отношения с Турция

Израелското министерство на външните работи обмисля късане на дипломатическите връзки с Турция.

Външният министър Ели Коен разгласи, че „ поради тежките изказвания, идващи от Турция, разпоредих връщането на дипломатическите представители там, с цел да се направи преоценка на връзките сред Израел и Турция “.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна Запада за протичащото се в Газа

и повтори позицията си, че " Хамас " не е терористична организация. Ердоган приказва на огромен протест, проведен в символ на взаимност с палестинския народ, съобщи „ Дейли Сабах “. Според уредниците в митинга са взели участие 1,5 милиона души.

В речта си турският президент упрекна Запада в лицемерие по палестинския въпрос.

”За Украйна давате всичко, само че когато стане дума за Палестина, си запушвате ушите. Не желаете да чуете даже Генералния секретар на Организация на обединените нации “,

сподели той. На митинга участваха политици, хора на изкуството, представители на неправителствени организации, медии, на спортните, културните и бизнес средите в страната.

Преди два дни бе обявено, че Турция е прекратила проектите си за взаимни енергийни изследвания с Израел в Средиземно море и съдействие в износа на газ за Европа, написа турският в. " Йени шафак ", като добавя, че министърът на енергетиката и естествените запаси на Турция Алпарслан Байрактар, който планираше да посети Израел по отношение на действия по изследвания за природен газ и строителство на газопровод, е отменил програмата си.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР